1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN, SİVİL İTAATSİZLİK ÖNERİSİ YAPTI
KAMU-SEN, SİVİL İTAATSİZLİK ÖNERİSİ YAPTI

KAMU-SEN, SİVİL İTAATSİZLİK ÖNERİSİ YAPTI

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), elektrik zammına karşı toplumun tüm kesimlerinin elektrik faturalarını ödemeyerek, sivil itaatsizlik yapması gerektiğini kaydetti.

A+A-

KAMU-SEN, SİVİL İTAATSİZLİK ÖNERİSİ YAPTI

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), elektrik zammına karşı toplumun tüm kesimlerinin elektrik faturalarını ödemeyerek,  sivil itaatsizlik yapması gerektiğini kaydetti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin  başta devlet olmak üzere, belediyeler, lüks otel ve kumarhaneler, bazı üniversiteler ve hatırlı kişilerin ödemediği faturaları da yüzde  30 zam yaparak halkından aldığını savundu

Hükümete yönelik bazı eleştirilerde bulunan Özkardaş, yapılacak en iyi işin ve kısa sürede sonuç alınacak eylem türünün topluca sivil itaatsizlik  olduğunu belirtti.

Özkardaş, “Çok acil olarak, tüm sendikaların, oda ve birliklerin, sanayici, turizmci, narenciyeci, hayvancı, üretici her kesimin bir araya gelerek, Kıb-Tek’e yıllardır borcunu ödemeyerek, resmi itaatsizlik yapanlara karşı, halkın da sivil itaatsizlik başlatarak, zamlı faturaları ödememesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Özkardaş, El-Sen’in de,  özelleştirme karşıtı verdiği kavgada koşulsuz yanında olan halka destek olup elektriğini kesmemesi “Kıb-Tek’i batırmaya çalışanların” elektriğini ise kesmeye devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Özkardaş, “Kamu-Sen olarak kaçınılmaz bulduğumuz toplumsal eylem için çok ivedi tüm kesimlerle birlikte toplanıp, karar üretmemiz gereğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.