1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN SOMA İÇİN MAAŞ KESİNTİSİ ŞEKLİNE TEPKİ GÖSTERDİ
KAMU-SEN SOMA İÇİN MAAŞ KESİNTİSİ ŞEKLİNE TEPKİ GÖSTERDİ

KAMU-SEN SOMA İÇİN MAAŞ KESİNTİSİ ŞEKLİNE TEPKİ GÖSTERDİ

KAMU-SEN, hükümetin sendikayla varılan uzlaşmanın dışına çıktığını savunarak, Soma için yapılacak maaş kesintisini reddettiklerini açıkladı.

A+A-

KESİNTİYİ DESTEKLEYEN KAMU-SEN, HÜKÜMETİN SENDİKAYLA VARDIĞI UZLAŞININ DIŞINA ÇIKTIĞINI SAVUNDU

ATAN: “UZLAŞI HİÇE SAYILDI... KAMU-SEN, HİÇBİR ÜYESİNİN MAAŞINDAN SOMA İLE İLGİLİ KESİNTİ YAPILMASINI KABUL ETMİYOR”

Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine maddi destek sağlamak için kamu çalışanlarının maaşlarından kesinti yapılmasını destekleyen Kamu Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), hükümetin sendikayla varılan uzlaşmanın dışına çıktığını savunarak, Soma için yapılacak maaş kesintisini reddettiklerini açıkladı.

KAMU-SEN Genel Sekreteri Metin Atan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, varılan mutabakata uyulmadığını savunarak, bu durumun üyelerin tepkisine neden olduğunu söyledi, “Uzlaşı hiçe sayıldı. Sendika üyelerinin maaşından Soma ile ilgili kesinti yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.
 
Atan, konuyla ilgili 16 Haziran’da Başbakanlıkta yapılan toplantıya işaret ederek üyelerin maaşlarından kesinti yapılması için hangi koşulları görüştükleri hakkında bilgi verdi.

Metin Atan, kesintilerin gönüllülük esasına dayanması ve kesinti yapılmadan bir hafta önce hükümet tarafından hazırlanan bir genelgenin bakanlık ve dairelere ulaştırılması konusundaki hassasiyetlerini toplantıda dile getirdiklerini anlattı.

Söz konusu genelgeyle yapılacak yüzde 1’lik kesintinin gönüllülük esasına dayalı olduğunun belirtileceğini söyleyen Metin Atan, kesinti yaptırmak istemeyenlerin Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı maktu formları dolduracağını, formların ita amirleri aracılığıyla temin edileceğini ve doldurulan bu formların yine ita amirleri tarafından Maliye’ye ulaştırılacağını ifade etti.

“KAMU-SEN HİÇBİR ÜYESİNİN MAAŞINDAN SOMA İLE İLGİLİ KESİNTİ YAPILMASINI KABUL ETMİYOR”

“Ancak gördük ki hükümet, sendika olarak bizim toplantıda vurguladığımız ve kendilerinin de kabul ettiği uzlaşıya uymadı” diyen KAMU-SEN Genel Sekreteri Atan şunları da söyledi:

“Bakanlar Kurulu’ndan kesintiyle ilgili karar alınmasının hemen ardından, genelge aracılığıyla duyuru yapılmadı, maaş kesintine itirazı olanlar için maktu form hazırlanıp ilgili yerlere iletilmedi, bir haftalık itiraz etme süresine de uyulmadı.

Bunun yerine; “Pazartesi gününe kadar maaşının kesilmesini istemeyenler Maliye Bakanlığı’na yazılı başvuru yapsın” denildi.

Sendikamızla varılan uzlaşma dışında hareket edildi. KAMU-SEN hiçbir üyesinin maaşından Soma ile ilgili kesinti yapılmasını kabul etmiyor. Ancak üyelerimiz yazılı olarak başvuruda bulunup, kesinti yapılmasını talep ederse kesinti yapılabilir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.