1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU SEN, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ
KAMU SEN, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

KAMU SEN, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Özyiğit, “Bize aceleye geldi dendi biz hala özür beklerken Davutoğlu’nun gelişiyle bu ayıp tekrarlandı kimse de bize açıklama yapmadı” dedi.

A+A-

“Kamu Görevlileri Yasası’nın aceleye getirilmeden ve ilgili sivil toplum örgütleri ile muhalefet partileriyle tartışılarak değiştirilmesi gerektiğini” belirten Kamu-Sen, bu amaçla Meclis’te temsil edilen siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesinde TDP’yle görüştü.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ziyarette, Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs konusundaki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya TDP’nin çağrılmamasının bir demokrasi ayıbı olduğunu belirterek, bir kez daha tekrarlanmamasını temenni etti.

Kıbrıs konusunun her şeyden öncelikli olduğunu ifade eden Özkardaş, “2004’ten beri ortaya çıkan ekonomik sıkıntıya” değinerek “var olan düzeni” eleştirdi.

Kamu-Sen’in iki halkın, 2 devletli, 2 toplumlu bir federal çatı oluşturulmasını her zaman desteklediğini belirten Özkardaş, tam eşitlikli kalıcı sürdürülebilir bir çözüm için tarafların bir an önce masaya oturması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş, 2005’ten beri gündemde olan kamu reformunun senenin bitmesine az bir zaman kala meclise gönderileceğiyle ilgili bilgi aldıklarını söyleyerek, bunca zamandır üzerinde çalışılarak tek tek eksiklikleri giderilen reform çalışmasının kimseden görüş alınmadan meclise gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Reform çalışmasının şu anki halinin eksikliklerine bir dizi örnek veren Özkardaş, dıştan bürokrat ataması, 65 yaşında emeklilik gibi değişikliklerin ortaya çıkaracağı zararları anlattı.

Özkardaş, TDP’den mecliste temsil edilen bir siyasi parti olarak kendilerine destek vermesini istedi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, her dönemde kötü gidişattan çalışanın ve üretenin suçlanmasına razı olamayacaklarını belirterek, sistemde yaşanan olumsuzlukların yönetenlerin suçu olduğunu savundu.
Yapılan bazı yasaların zaten halka kan kusturduğunu öne süren Özyiğit, TDP olarak üretenden emekçiden yana değiştirilecek ne olursa ilgili örgütlere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Özyiğit, reformların belirlenen kıstaslar doğrultusunda yapılması gerektiğini belirterek, Kamu-Sen’in Kamu Reformuyla ilgili çalışmasını inceleyeceğini söyledi.

Kıbrıs konusunun tüm sorunların anası olduğunu belirten Özyiğit, Kıbrıs sorunu çözülmediği için Kıbrıs Türk halkının uluslararası camiaya giremediğini kaydetti.

Yeni TDP kadrosunun ilgili tarafların yetkilileriyle görüşmeyi misyon olarak belirlediğini kaydeden Özyiğit, temaslarından federal çözüm konusunda kimsenin samimi olmadığını gözlemlediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığındaki toplantıya çağrılmamalarının bu ülkenin demokrasi ayıbı olduğunu belirten Özyiğit, “Bize aceleye geldi dendi biz hala özür beklerken Davutoğlu’nun gelişiyle bu ayıp tekrarlandı kimse de bize açıklama yapmadı” dedi.

Özyiğit, mecliste temsil edilen 4 siyasi parti temsilcilerinin bilgilendirilmesi için yarın saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak toplantıya çağrı aldıklarını ve orada da eleştirilerini ileterek açıklama isteyeceklerini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.