1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN: “YASAL DÜZENLEMELER HAYATİ..."
KAMU-SEN: “YASAL DÜZENLEMELER HAYATİ..."

KAMU-SEN: “YASAL DÜZENLEMELER HAYATİ..."

KAMU-SEN: “HAYATİ ÖNEME HAİZ YASAL DÜZENLEMELERİN YAPILMASI ARTIK KAÇINILMAZ”

A+A-

Kamu-Sen, Seçim ve Halk Oylaması, Siyasi Partiler, Meclis İç Tüzüğü, dokunulmazlıkların sınırlandırılması ve ülkenin tek seçim bölgesi olması gibi hayati öneme haiz yasal düzenlemelerin yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kamu-Sen, bu çerçevede halkın büyük çoğunluğunun talebi olan ve ülkenin önünü açacak bu yasa değişiklikleriyle ilgili olarak siyasi partilerin; sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve hukukçularla istişare ederek Meclis’e sunmaları gerektiğini kaydetti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yazılı açıklamasında, halkın ve ülkenin umutsuzluğa, yoksulluğa ve psikolojik bunalıma sürüklendiğini kaydederek, “Bu noktada artık herkes ve her örgüt sesini yükseltmelidir” dedi.

Basın, köşe yazarları ve eli kalem tutuna herkesin ülkede yapılan yolsuzluklar, hırsızlıklar ve usulsüzlüklerle, yasa dışı uygulamalara karşı kimseye ayrıcalık göstermeden cesurca  karşı duruşlarını sergilemesi gerektiğini ifade eden Özkardaş, “Mevcut siyasi yapının Kıbrıs Türk halkının önünü açmayacağının artık UBP dışındaki tüm siyasi partilerce de kabul edilerek seslendirildiğini” ifade etti.

Özkardaş, Kamu-Sen olarak yıllardır dillendirdikleri Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü, dokunulmazlıkların sınırlandırılması ve ülkenin tek seçim bölgesi olması gibi hayati öneme haiz yasal düzenlemelerin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu, ana muhalefet partisi CTP ve TDP’nin de en yetkili ağızlardan bunu söylediğini, DP’nin de bu görüşü benimsediğini belirten bazı açıklamalar yaptığını anlattı.

“Bu çerçevede Meclis’te temsil edilen ve şu anda halkın en az yüzde 70’ini temsil eden siyasi partilerin görüşleri gerçekten bu yöndeyse ve yalnızca UBP ayak sürüyorsa yapılacak tek iş, halkın da büyük çoğunluğunun talebi olan ve ülkenin önünü açacak bu yasa değişiklikleriyle ilgili olarak her üç muhalefet partisinin, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve hukukçularla istişare ederek ortak bir taslak hazırlayarak bunu Meclis’e sunmasıdır”  diyen Özkardaş,  halkın sabrının kalmadığını kaydetti.

Özkardaş, hükümete de, “ülkeyi kaosa götürdüğünü görmesi ve değişimin önünü açacak adımlara destek olması” çağrısında bulunarak, “Aksi halde, bu halk ve gelecek kuşaklar onları affetmeyecek” diye ekledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.