1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN’DEN DENKTAŞ’IN SÖZLERİNE TEPKİ
KAMU-SEN’DEN DENKTAŞ’IN SÖZLERİNE TEPKİ

KAMU-SEN’DEN DENKTAŞ’IN SÖZLERİNE TEPKİ

“Statükocu Bu Düzenin Yaratıcıları Siyasiler Mi, Yoksa Bu Düzene Başkaldıran Bizler Miyiz?”

A+A-

“STATÜKOCU BU DÜZENİN YARATICILARI SİYASİLER Mİ, YOKSA BU DÜZENE BAŞKALDIRAN BİZLER MİYİZ?”

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın dünkü Meclis toplantısında “gerçek statükocular sendikacılardır” şeklindeki sözleri üzerine açıklama yaptı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yazılı açıklamasında, “Kırk yıldır yarattıkları statükodan vazgeçmek istemeyenler bizlere statükonun bekçileri diyerek, yarattıkları statükolarından vazgeçmek istemiyorlar.

Karar ve yorum halkımızındır. Statükocu; bu düzenin yaratıcıları olan siyasiler midir, yoksa bu düzene başkaldıran bizler miyiz?” diye sordu.
“Yağma düzenine, talana, hırsızlıklara, vurgunlara, rüşvete, partizanlıklara, siyasi kirliliklere karşıyız ve tüm bunlara karşı mücadele veriyoruz” diyen Özkardaş, bunun için “statükocu olduklarını” belirtti.

Özkardaş açıklamasında, “Batık bankaları soyanların dosyalarını saklayanların, Ercan’ı, DAK ve DAİ'yi, KTHY'yi peşkeş çekenlerin, vergi kaçıranlara af çıkaranların,  arka kapıdan istihdam yapanların, devlet işçisi yüzlerce kişiyi kurultay delegesi yapanların, Siyasi Partiler Yasası’nı, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı yıllardır değiştirmeyenlerin, Anayasa değişikliğini engelleyenlerin, ormanlık alanları yağmalayanların, denizleri işgal edenlerin, Girne'ye onlarca katlı apartmanların yapılmasına izin verenlerin, özel sektörde emekçilerin sendikalaşmasını ve Kıbrıs’ta eşitlik temelinde federal bir çözümü engelleyenlerin” kendileri olduğu ironisini yaptı ve bu nedenle “statükocu” diye nitelendirildiklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.