1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN’DEN “EKMEKLİ, SÜTLÜ, MUMLU EYLEM”
KAMU-SEN’DEN “EKMEKLİ, SÜTLÜ, MUMLU EYLEM”

KAMU-SEN’DEN “EKMEKLİ, SÜTLÜ, MUMLU EYLEM”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), süte, ekmeğe ve elektriğe yapılan zamları protesto amacıyla, 17 Şubat Pazartesi sabahı Başbakanlık kavşağında eylem yapacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), süte, ekmeğe ve elektriğe yapılan zamları protesto amacıyla, 17 Şubat  Pazartesi sabahı Başbakanlık kavşağında eylem yapacak.

Sendika yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilecek eylemde, “halka; giderek küçülen ekmeğini, çocuğuna alamadığı sütünü ve elini yakan elektrik faturalarını hatırlatmak için” küçük ekmek, süt ve mum dağıtılacak. Eylem yerinde saat 09.00’da da basın açıklaması yapılacak

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, halkın alım gücünü düşürerek yoksullaşmasına neden olan yapısal sorunlara kayıtsız kalmayacaklarını ifade etti.

Özkardaş, UBP hükümetinin yaptıklarına “şiddetle karşı çıkanların” bugün hükümette olduklarını ancak  “göç yasası” olarak nitelendirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile, Özelleştirme Yasası ve eşel-mobilin 6 ayda bir uygulanmasının halen  devam ettiğini belirtti.

Özkardaş, maaşlara altı yıldır artış yapılmazken, elektrik, ekmek, süt, tüp gaz ve akaryakıta  yapılan zamların ve döviz kurundaki artışın, kamu çalışanlarını, emeklileri, sigortalıları ve özellikle de özel sektör çalışanları ile işsizleri açlık sınırlarının altına getirdiğini savundu.

Özkardaş, en büyük girdi maliyeti olan enerji yakıt ve finansal kaynaklardaki artışların, esnafı bitirdiğini, üreticileri ve sanayicileri vurduğunu öne sürdü.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.