1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN’DEN, HEMŞİRELER SENDİKASI VE KTAMS’A, ÇAĞRI...
KAMU-SEN’DEN, HEMŞİRELER SENDİKASI VE KTAMS’A, ÇAĞRI...

KAMU-SEN’DEN, HEMŞİRELER SENDİKASI VE KTAMS’A, ÇAĞRI...

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, sağlıkta görev yapan ebe ve hemşirelerin yaşadığı sıkıntıları düzeltmek için mücadele ettiklerini bildirdi.

A+A-

 Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, sağlıkta görev yapan ebe ve hemşirelerin yaşadığı sıkıntıları düzeltmek için mücadele ettiklerini bildirdi.

Yedi yıl önce kapatılan ön lisans Hemşirelik Yüksek Okulu’nun kapatılma amacının, üniversite mezunu ebe ve hemşire istihdamı yapmak ve AB müktesebatına uyum sağlamak olduğunu hatırlatan Özkardaş, buna karşın yedi yıldır bu politikaya uygun Yüksek Hemşire kadrosu artırımı yoluna gidilmediğini açıkladı.

Özkardaş, Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse ve KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’a  yolladığı yazıda ebe ve hemşirelerin yaşadığı sorunların düzeltilmesi için verilen mücadelede birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Ailelerinden ve bütçelerinden özveride bulunan bir çok kadrolu ebe ve hemşirenin, dört yıllık üniversite bitirerek, III. dereceye geçmek için takdir edilecek çaba gösterdiklerini kaydeden Özkardaş, şu anda III. Derece Yüksek Hemşire sınavlarında başarılı olmasına rağmen, kadro yetersizliği nedeniyle bu kadrolara atanamayan 175 hemşire için zamanın daraldığını kaydetti.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Şu anda 57 geçici ön lisans mezununun çalıştığı Hemşire kadrolarında 280’e yakın hiç kullanılmayacak olan boş kadro vardır, bu kadrolardan 175’i iptal edilip, yerine III.Derece Yüksek Hemşire Kadrosu artırılabilir. Biz bunun benzerini Tapu Dairesinde yaptık, hem de kadro fazlası olan Limanlar Dairesinden kadro eksilterek, Tapu Dairesi’ne ilave ettik ve orada sınavı geçmiş 17 kişinin atanmasını sağladık.

Bu konuda siz de 175 arkadaşımızın zaman dolmadan hak ettikleri kadrolara atanmalarını istiyorsanız, aynı şey için mücadele ediyoruz demektir. Aynı şey için mücadele ediyorsak, o zaman çalışanlar için güçlerimizi birleştirmeliyiz.”

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, suçlamaları bırakıp, birlikte hareket edilmemesi halinde sonuç alınamayacağını ifade ederek, aksi durumda 175 kişinin mağduriyetinin hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini kaydetti.

“YAPILMASI GEREKEN TEK ŞEY BİRLİKTE HAREKET”

Özkardaş KTAMS genel Başkanı Ahmet kaptan’a gönderdiği yazıda, yapılması gereken tek şeyin hep birlikte hareket ederek, süreci hızlandırmak olduğunu söyledi.

175 kişinin hak ettikleri kadroları almasının, geriden gelenlerin önünü de açacağını ifade eden Özkardaş, teşkilat yasalarının tümünün değişeceğini, o zaman sağlıkta eksik gördükleri diğer tüm kadrolar için çalışma yapacaklarını, geçici çalışanlar için meclise sundukları ortak önerileri daha da geliştirebileceklerini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.