1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-SEN’İN, DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ GREVİ
KAMU-SEN’İN, DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ GREVİ

KAMU-SEN’İN, DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NDEKİ GREVİ

KAMU-SEN’in, DR. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki grevi

A+A-

ÖZKARDAŞ: “KADROLARIN DOLDURULMASI İÇİN YETKİ VERİLMEZSE, 11 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN SÜRESİZ GREVE GİDECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “radyografer eksikliği” gerekçesiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde başlattığı grevin, kadroların doldurulması için yetki verilmemesi halinde süresiz greve dönüşeceğini açıkladı.

Kamu-Sen, boş olan 8 radyografer kadrosunun doldurulması talebiyle bugün 3 günlük grev başlattı. Radyoloji Bölümü’nde 08.00 ile 13.00 saatleri arasında yapılacak grev süresince sadece acil vakalara hizmet veriliyor.

Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, bugün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümü önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, radyografer kadrolarının tümünün boş olduğunu ve hükümetin kadroların doldurulması için aylardır yetki vermediğini savundu.

“SÜRESİZ GREVE GİDECEĞİZ...”

Grevin halkın daha sağlıklı hizmet alması ve özele gitmek zorunda bırakılmaması için yapıldığını belirten Özkardaş, “Hükümet, boş olan radyografer kadrolarının doldurulması için yetki vermezse eylemimiz 11 Ağustos’tan itibaren süresiz greve dönüşecek” dedi.

“RADYOGRAFER EKSİKLİĞİ HAT SAFHAYA ULAŞTI...”

Devlet hastanelerinde, doktor, hemşire, fizyoterapist, kimyager gibi branşlarda eksiklik olduğunu savunan Mehmet Özkardaş, radyoloji servislerinde görev yapan MR, tomografi, mamografi, röntgen, kemik taraması gibi tıbbi görüntülemeleri yapan radyografer eksikliğinin Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hat safhaya ulaştığını öne sürdü.

Mehmet Özkardaş, “Milyarlık cihazlar alınıyor ama teknisyen olmadığı için halk özel sektöre mahkûm ediliyor. Hükümetin bunu yapmaya hakkı yoktur” dedi.

“BAKANLA DEFALARCA GÖRÜŞTÜK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile sorunun çözülmesi için defalarca görüştüklerini ifade eden Özkardaş, konunun yaklaşık 1 yıldır dile getirildiğini söyledi.

Özkardaş, “Sağlık Bakanı, radyografer kadrosunun açılması için Maliye Bakanına yazılı talepte bulundu. 6 aydan fazla süre geçti, hala yetki verilmedi...” iddiasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın var olan sorunu çözmek için hastanenin temizlik işlerini yapan taşeron firmadan 1 radyografer ve 1 anestezi teknisyeni olmak üzere 2 istihdam yaptığını savunan Özkardaş, Kamu-Sen’in konuyla ilgili yaptığı eyleme işaret ederek, eylem sonrasında hizmet alımının durduğunu belirtti.

“HALK ZOR DURUMDA BIRAKILIYOR...”

Devlet hastanesindeki radyografer eksikliğinin, hastaları özel sektörden sağlık hizmeti almaya ittiğini söyleyen Mehmet Özkardaş, bu durumun maddi sıkıntı yaşayan halkı zor durumda bıraktığını belirtti.

Özkardaş, “Sağlıkta taşeronlaşmaya, emek sömürüsüne, sendikasızlaştırmaya ve kaliteyi düşürecek bu anlayışa kesinlikle karşı duracağız. Bu eylem sonucu kadroların açılmaması halinde ise, 11 Ağustos’tan itibaren süresiz grev kaçınılmaz olacak” dedi.

Konuşmasında, yapılacak Onkoloji Hastanesi’ne de işaret eden Mehmet Özkardaş, “Merak ediyorum, bu hastanenin onkoloji hekimleri, hemşireleri ve teknisyenleri olacak mı? Yoksa bu hastane de geçmişte kurdele kesilerek açılan doktoru, hemşiresi olmadığı için kapatılan sağlık ocakları gibi mi olacak...?” diye sordu.

Özkardaş’ın konuşmasının ardından Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan, grevle ilgili açıklamayı okudu.

VATANDAŞLAR, RANDEVULARINI BAŞKA TARİHE ALIYOR..

Öte yandan, grevden haberi olmayan ve Radyoloji Bölümü’nde randevusu olan vatandaşlar, randevularını başka bir tarihe alabilmek için ilgili birimin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.