1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAMU VARLIKLARINI İNTERNETTEN SATACAK
KAMU VARLIKLARINI İNTERNETTEN SATACAK

KAMU VARLIKLARINI İNTERNETTEN SATACAK

Yeniden yardım isteyeceği konuşulan Yunanistan şimdi de kamu varlıklarını internetten açık artırmayla satmaya hazırlanıyor.

A+A-

Troyka'dan aldığı kredileri ödeme yolu arayan Yunanistan'da kamu varlıklarının internetten açık artırmayla satılması gündemde..

2015 yılı sonuna kadar koyduğu 50 milyar Euro'luk özelleştirme hedefi sekteye uğrayan Yunanistan, krizden çıkış için yeni yollar arıyor.

Troyka ile Yunanistan Cumhuriyeti Varlık Geliştirme Fonu yetkilileri, büyük varlıklarını satamayan Yunanistan hükümetine devlete ait küçük bina, ofis ve evlerin internet üzerinden açık artırmayla satılmasını önerdi.

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Gayrimenkul İcra Müdürü Andreas Taprantzis, eski binalardan devletin gelir elde etmediğini kaydederek "Bu binalar tam anlamıyla Yunan bütçesine musallat oluyor. Devlete ait bu tip en az bin bina bulunuyor" diye konuştu.

Bu binaların hızlı ve şeffaf satışı için i e-Bay' satışı çağrısında bulunan Taprantzis, Atina kıyısındaki lüks tatil yerlerinden, kullanılmayan araba tamircisine ve gayrimenkullere pek çok binasının satılmasını önerdi.

Londra'daki Nomura International analisti Lefteris Farmakis ise çağrıları 'akıllı ve verimli' olarak değerlendirirken, "Ama Yunanistan'da karşılaşılan yasal engeller göz önüne alındığında bundan ciddi bir gelir elde etmek hiç de kolay olmaz" açıklamasında bulundu.

gazeteport

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.