1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMUDA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR
KAMUDA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

KAMUDA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Kamuda Mesai Saatleri Değişiyor

A+A-

Maliye Bakanı Birikim Özgür, Yapısal Dönüşüm Reformu çalışmalarını  yorumladı, varolan sistemin sürdürülebilir olmadığına dikkat çekti

“Mevcut mesai sistemi hem özel sektör hem de dünya ile uyumsuzluğa neden olurken, Maliye üzerindeki ek mesai yükünü de artırıyor. Yapısal Dönüşüm Programı ile yeniden, iki ayrı mesai sistemi olacak ve çalışma düzeni yaz ve kış mesaisi olarak düzenlenecek. Yaz mesaisi 3 ya da 4 ay olacak. 35 saat yaz mesaisi ve 40 saat kış mesaisi öngörülüyor, Bakanlar Kurulu ara dinlenme saatini belirleyecek.”

“Siz gelirleri artırmak için canınızı dişinize takacaksınız, üstelik bütçe açığınıza dışarıdan mali destek imkânlarının her yıl azaldığı koşullarda bunu yapacaksınız ama diğer yandan bütçeden kaynak ayırdığınız kurum ve kuruluşlar sürekli daha fazla kaynak talep eder bir pozisyonda olacak. Bu yükün altından kalkamayız.”

“Kamu bütçemizde giderlerin %80’inden fazlasını personel harcamaları için kullanır olduk. Batmış Yunanistan’da bile bu oran %55”

“Siyaseten değişimi engellemek için Türkiye ile ilişkileri topluma farklı şekillerde sunmayı deniyorlar. Reform yanlısı siyasetçileri Türkiye’nin adamı, AK Partili ve benzeri şekilde nitelendiriyorlar.”

“Maliye daha fazla kaynak ayırsın ve sağlıktaki tüm sorunlar çözülsün mantığı ile uzun yıllar içerisinde bir arpa boyu yol kat edemedik. Tam aksine sistemin sorunları daha da kronikleşti.”

“İlk ve orta öğretimde öğrencilerimizin ders saatleri OECD ortalamasının çok altındadır. Biz ders saatlerini OECD ortalamasına yaklaştırmayı hedefleyerek bir taşla pek çok kuş vurabiliriz.”

Yeniidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.