1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMUYA YAPILAN GEÇİCİ İSTİHDAMLAR...
KAMUYA YAPILAN GEÇİCİ İSTİHDAMLAR...

KAMUYA YAPILAN GEÇİCİ İSTİHDAMLAR...

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan UBP kurultayı sürecinde kamuya geçici istihdam edilen delege yakınlarının yılsonu sözleşmelerinin yenilenmeyerek durdurulmaları yönündeki kararı desteklediklerini belirterek, siyasi rant am

A+A-

BKP GENEL SEKRETERİ KORKMAZHAN: “İSTİSNASIZ HEPSİ DURDURULMALI”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan UBP kurultayı sürecinde kamuya geçici istihdam edilen delege yakınlarının yılsonu sözleşmelerinin yenilenmeyerek durdurulmaları yönündeki kararı desteklediklerini belirterek, siyasi rant amaçlı geçici istihdamı uygulamasına son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Kurultay istihdamları” olarak bilinen UBP delege yakınlarının geçici istihdamının yasadışı olduğunu, istisnasız hepsinin de işten durdurulması ve bu konuda geri adım atılmaması gerektiğini vurgulayan Abdullah Korkmazhan, “Kamu hiç kimsenin çiftliği değildir” ifadelerini kullandı.

Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, başta eski başbakan İrsen Küçük olmak üzere, yasa dışı istihdamların altında imzası olan tüm müdür ve müsteşarların yargılanmasını talep ederek, “Vicdanım istihdam edilenleri işten durdurmaya müsait değil” diyen Serdar Denktaş ve istihdam edilenler ile ilgili “şöyle veya böyle iş bulmuşlardır” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu şiddetle kınadığını bildirdi.

“BU MEMLEKETTE SADECE UBP, DP VEYA CTP’LİLER YAŞAMIYOR”

“Hükümet programında da belirtildiği gibi geçici istihdam uygulamasına tamamen son vermek gerekir” diyen BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Bu memlekette sadece UBP, DP veya CTP’liler yaşamamaktadır” dedi.

“UBP’DEN NE FARKINIZ KALDI”

CTP-DP hükümetinin, hükümet programına üçlü kararname ile yeni müşavir atamalarına son vereceğini koyduğunu, ancak tam tersini yaparak müşavir ordusunu büyüttüğünü savunan Korkmazhan, “UBP’den ne farkınız kaldı” diye sordu.

“İHTİYAÇ VARSA, MÜNHAL İLAN EDİLMELİ VE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI”

Kamuya istihdamlarda izlenmesi gereken temel kuralın ihtiyaç olması durumunda münhal ilan edilerek, fırsat eşitliğinin sağlanması ve müracat edenlerin sınava tabi tutulması olduğunu kaydeden,  Korkmazhan, “Hangi partiden olduğuna değil, istihdam edilecek işe ne kadar uygun olduğuna bakılmalı” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.