1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YARIN BAŞLIYOR!
KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YARIN BAŞLIYOR!

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YARIN BAŞLIYOR!

Kan bağışı kampanyası yarın başlıyor!

A+A-

2 GÜN SÜRECEK “KAN BAĞIŞ KAMPANYASI” YARIN LEFKOŞA KUĞULU PARK’TA BAŞLAYACAK

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğiyle 2 gün sürecek “Kan Bağış Kampanyası’nın” yarın, Lefkoşa Kuğulu Park’ta başlayacağını duyurdu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü münasebetiyle organize edilen kampanyada, yarın ve 14 Haziran Cumartesi günü 9.00-15.00 saatleri arasında kan bağışında bulunulabilecek.

KAN DONÖR VERİ BANKASINA KATKI…

Açıklamada, kan bağışı kampanyası esnasında, bir süre önce Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğiyle oluşturulan “Sağlık Bakanlığı Kan Donör Veri Bankası” için gönüllü kan bağışçılarının sisteme kaydının da yapılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yarın saat 10.30’da kampanyaya destek vermek amacıyla Kuğulu Park’ı ziyaret edecek.

Kampanyaya Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Orkestrası’nın canlı performansla destek vereceği de kaydedildi.

GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISI OLMAK İÇİN, 2323’E ÜCRETSİZ SMS…

Açıklamada, gönüllü kan bağışçısı olmak için 2323’e ücretsiz SMS atılabileceği belirtilirken, gönüllülerin, adı soyadı ve kan grubunu yazdıktan sonra Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e SMS göndererek, “Kan Donör Veri Bankası'ndaki” yerlerini alabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu başvuruların tümü 'Data Base' yani ‘Veri Merkezi’ olarak kan bankasına aktarılıyor. Böylece 'acil durumlar' için 'Kan Donör Veri Bankası'nda ciddi bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.