1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAN DÖKERİM!
KAN DÖKERİM!

KAN DÖKERİM!

Rezaletin böylesi...

A+A-

Kırsal arsa rezaleti

Partizanlığın tipik örneklerinden olan kırsal kesim arsa dağıtımı geçen dönem Gaziveren’de de yapıldı ama tapulu sahipleri olan arsalar dağıtıldı, vatandaşlar birbirine düşürüldü…

İNFİAL: Gaziveren’de geçtiğimiz dönem 70 kişiye kırsal kesim arsası verildi. Bunun için köyde tören yapıldı, nutuklar atıldı ve köy gençlerine hizmet verildiği iddia edildi. Durum ortaya çıkınca adeta infial yaşandı

TAPULU MALI: Dağıtılan kırsal kesim arsalarının bir kısmı Hüseyin Zurnacı isimli vatandaş tapulu arazisinden yapıldı. Zurnacı, şahsına koçanlı araziden de bir kısım dağıtıldığını belirtti

KAN DÖKERİM: Gaziveren’de ikamet eden Hasan Akın, 50 yılı aşkın süredir ailesinin kullanımında olan 20 dönümlük hali arazinin kırsal kesim arsası olarak verildiğini söyledi ve “Eğer iptal etmezlerse kan dökerim” dedi


Gaziveren’de, 10 ay önce 70 kişiye “kırsal kesim arsaları” dağıtıldı. Gaziveren’de ikamet eden bazı vatandaşların iddiasına göre, “kırsal kesim arsası” olarak dağıtılan arazilerin bir kısmı 60 yıldır köylünün kullanımında olan hali arazi, bir kısmı ise şahıs adına koçanlı özel arazi.
Köy halkından bazı vatandaşların iddiasına göre de “kırsal kesim arsası” dağıtımı, hatır gönül usulü yapıldı. Söz konusu arsaların sadece 12 tanesinin bir aileye 12 tanesinin ise başka bir aileye verildiği ise iddialar arasında.
Gençlere, ev yapsınlar diye verilen arsaların altyapısı olmadığı ise bir başka iddia konusu.
Kırsal kesim arsası dağıtımından, Gaziveren’de dev bir yatırıma imza atan “Afrodit Sahil Siteleri” Projesi’nin sahibi Evergreen Developments Group da nasibini aldı.
Şirket, ilk planda yer almasına rağmen siteye verilen arazide yol olarak ayrılan kısmın iptal edildiği gerekçesi ile kızgın. Daha ciddi bir yol programlaması yapılmaması halinde şirket, “ara emri” almak için yargıya başvuracak.

 


Akın: Gerekirse kan dökerim
Gaziveren’de ikamet eden Hasan Akın, 50 yılı aşkın süredir ailesinin kullanımında olan 20 dönümlük hali arazinin kırsal kesim arsası olarak verildiğini söyledi.
Söz konusu araziye yıllardır büyük paralar döktüğünü kaydeden Hasan Akın, “TC Büyükelçiliği bize kağıt verdi ve bu araziden taşınızı oynatamazlar dedi. Eğer bu arazilerden çıkmam istenirse boşuna beklerler. Gerekirse kan dökerim, yine çıkmam” dedi.

Arsa dağıtımı taraflı ve adaletsizce yapıldı
Kırsal Kesim Arsası dağıtımının da “hatır gönül işi, adaletsizce” yapıldığını öne süren Hasan Akın, şunları söyledi:
“Arsalar hatır- gönül işi, adaletsizce dağıtıldı. Evi arsası olanlara arsa verildi, esas ihtiyaçlı olanlara verilmedi. 24 arsanın 12 tanesi bir aileye, 12 tanesi de başka bir aileye verildi. Tüm bu usulsüzlükler yemezmiş gibi, dağıtılan bu arsaların 20 dönümü de 50 yılı aşkın süredir ailemin kullanımında olan hali araziler. Bu araziler, zamanında İngiliz hükümeti tarafından kullanımımıza verildi. Biz Doğancı’dan su çektik, onlarca Zeytin ağacı diktik. Bu arazilerde organik tarım yapılıyor. Üstelik Tapu Dairesi’nde bu araziler köyün otlak arazisi olarak geçiyor. Bu konuda çözüm üretmeleri şarttır.”


Zurnacı: Şahsıma koçanlı arazim kırsal kesim arsası verildi
Gazveren’de ikamet eden Hüseyin Zurnacı isimli vatandaş, kırsal kesim arsası olarak dağıtılan hali araziler ile birlikte şahsına koçanlı araziden de bir kısım dağıtıldığını öne sürdü.
Kırsal kesim arsası dağıtımının UBP hükümeti döneminde harita üzerinden ve seçim yatırımı olarak yapıldığını öne süren Zurnacı, bu işlemin de seçim yasaklarına 10 gün kala yapıldığını söyledi.
Hüseyin Zurnacı, “Şimdi kırsal kesim arsası olarak dağıtılan hali arazilerin 6 dönümü 60 yıl kadar önce ailemin kullanımına verildi. Bu arazileri ekilebilir hale getirmek için ailem binlerce lira harcadı, yıllarca emek verdi. Ben 44 yaşındayım ve iyi hatırlarım nenem bu arazilerde davar beklerdi. Şimdi bu arazilerin kullanımımızdan alınıp kırsal kesim arsası olarak verileceği yetmezmiş gibi koçanlı malımın bir kısmı da kırsal kesim arsası olarak verildi. Bu da bu işin ne kadar gelişi güzel ve altı, bilinçsizce yapıldığının bir göstergesidir ve asla kabul edilemez bir durumdur” dedi.


Erdoğan: Karar defalarca değişikliğe uğradı
Evergreen Developments Group Direktörü Cihan Erdoğan, yaptığı açıklamada, kırsal kesim arsası konusunun 2008 yılından bu yana gündemde olduğunu ancak kırsal kesim arazilendirme kararı o tarihten bu yana birçok kez değiştirildiği söyledi.
Erdoğan, yapılan son değişikliğe göre, önceki projede projelendirilmiş ve siteye giden 36 ayak genişliğinde bir yolun iptal edildiğini belirterek bu durumun şirket tarafından hoş karşılanmadığını kaydetti.
Erdoğan, şunları söyledi: “Bu kırsal kesim arsaları konusu 2008’den beri gündemdedir. Bakanlar Kurulu’nun 962-2008 sayılı Kırsal kesim arazilendirme kararı ile bu araziler açılmıştı ancak daha sonra bu karar 133-2009 sayılı ek karar ile değişikliğe uğradı. Ardından, Bakanlar Kurulu’nun 2269-2012 sayılı kararı ile üçüncü kez tamamen farklı bir değişiklik yapıldı. Biz, ‘Afrodit Sahil Sitesi’ Projemizin ilk etabını 2005 yılında yaptık, ikinci etaba ise 2007 yılında başladık. Projenin üçüncü etabı, 2012 yılında başlatıldı. 2008-2009 yılında alınan karara göre, kırsal kesim arazilendirmesi, bizim arazilerimize de yol verir bir şekilde planlanmıştı. Ancak, devletin son aldığı karar ile yol iptal edildi. Biz, durumu yeni plandaki bir araziye kazıkların çakılması ile öğrendik. Biz inşaat şirketiyiz ve 65 konutun üstünde konut için izin alacağımızda mutlaka arıtma gerekir. Bizim tüm siteye ait biyolojik arıtmamız var ancak devlet bu arazileri, kırsal kesim arsası olarak verirken arıtma düşünülmedi. Üstelik bu arazilerin altyapısı da yok. Devletin şu an ki bakış açısı, ‘Ben bu yolları ne şimdi ne de ileride açamam’ şeklinde.”

 

“Bölgenin geleceği için risk”
Evergreen Developments Group Direktörü Cihan Erdoğan, “Afrodit Sahil Siteleri” Projesi kapsamında bir rezidans inşaatına başlandığını ve halen yapımı devam eden bu inşaatın üç metre sınırında bir arazinin kırsal kesim arsası olarak dağıtıldığını kaydetti.
Cihan Erdoğan, “Projemizin üç metre sınırına yarın öbür gün izinsiz başka bir inşaat yapılırsa biz ne yapacağız. Normalde sitenin giriş yolu olan o araziye ev veya benzer bir yapı inşa edilirse, en basiti siteye çöp kamyonu bile giremeyecek” dedi.
Erdoğan, rezidans inşaatının hemen yanında kırsal kesim arsası olarak dağıtılan söz konusu 3 adet parselin başka bir noktaya aktarılmasını istedi.
Cihan Erdoğan, “Gerekirse biz taahhütname imzalarız ve o parsele bedelsiz olarak tüm Gaziveren halkının kullanabileceği bir oyun parkı ve bir tenis kortu yaparız. Bizim projemiz ile birlikte o bölgeye başka büyük yatırımlar da gelecek ve bölge gerek turizm açısından gerekse ekonomik bakımdan daha da değerli hale gelecek. Dolayısıyla bunun önünü kesmemek, daha ciddi bir yol programlaması yapılması gerektir. Geleceği şimdiden planlamak lazımdır” diye konuştu.
İlgili bakanlığa, konu ile ilgili taleplerini ve sıkıntıları anlatan dilekçe yaptıklarını belirten Cihan Erdoğan, “Güzelyurt’a yatırımcı gelmiyor diye sızlanıyoruz ancak gelen yatırımcılara da türlü türlü sorunlar yaratıyoruz. Bu konu bölgenin geleceği açısından olumsuzluk teşkil etmektedir” ifadelerine verdi.

“Gerekirse ara emri başvurusu yapacağız”
Evergreen Developments Group Direktörü Cihan Erdoğan, devletin söz konusu arazilendirme projesinde daha ciddi bir yol programlaması yapmaması halinde yargıya başvuracaklarını aktardı.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.