1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAN DONDURAN CİNAYET!
KAN DONDURAN CİNAYET!

KAN DONDURAN CİNAYET!

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen cinayet davasında

A+A-

Yüksek Mahkeme kararıyla, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen, Bekir Kuloğlu’nun öldürülmesiyle ilgili cinayet davası dün de görüşülmeye devam edildi.

Duruşmanın dünkü celsesinde olayın yaşandığı berber salonunun sahibi İhsan Tanık ve olayda müşteki (şikayetçi) konumunda bulunan maktul Bekir Kuloğlu’nun oğlu Hasan Kuloğlu tanık olarak dinlendi.

Lapta’da 8 Şubat 2013 tarihinde yaşanan olayda başına aldığı kurşunla ağır yaralanan Hasan Kuloğlu, olay günü gördüğünü iddia ettiği her şeyi mahkemeye anlattı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Savunma Makamı adına da avukat Süleyman Özsoylular hazır bulundu.

Duruşmada söz alan olayın yaşandığı berber salonu sahibi İhsan Tanık, olay sırasında sanık 1 Umut Taş’ın direk ateş ederek geldiğini ve sırtı dönük olduğu için Bekir Kuloğlu’nun vurulma anını göremediğini söyledi.

Tanık, olay sırasında Hasan Kuloğlu’nun vurulmasını önlemek için Kuloğlu’nu berber dükkânının içerisine alarak kapıyı kapadığını kaydederken, sanık 1 Umut Taş’ın 2-3 eli dükkân içerisinde, 3-4 eli de dışarıda olmak üzere 7-8 el ateş ettiğini iddia etti.

Sanık 3 Ahmet Taş’ın kaçmaya çalıştığını ancak onu yakaladığını ve yere düşürdüğünü anlatan İhsan Tanık, bir arbede yaşandığını ve kendisini bu arbededen Hasan Kuloğlu’nun çıkardığını öne sürdü.

Müşteki konumunda olan maktul Bekir Kuloğlu’nun oğlu Hasan Kuloğlu ise, olay günü saat 18.00’de İhsan Tanık ile berber salonunda oturduklarını söyledi. Hasan Kuloğlu, sanık 1 Umut Taş ve sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın berber salonuna geldiklerini, sanık 1 Umut Taş’ın direk ateş ederek geldiğini, içeride traş olan Yaşar Çayır’ın olay yerinden korkarak kaçtığını ve berber arkadaşı İhsan Tanık’ın kendisini bu sırada içeriye kapattığını iddia etti.

Hasan Kuloğlu, sanık 1 Umut Taş ve sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın kapıyı kırarak içeriye girdiklerini, kendisine ateş ettiklerini, silahın tutukluluk yapması üzerine de kaçtıklarını öne sürdü.

Sanıkların kaçmaları üzerine yerde bulduğu bıçağı alarak peşlerine düştüğünü ifade eden Kuloğlu, peşlerine düştüğü sırada babası Bekir Kuloğlu’nun geldiğini, babasının sanık 3 Ahmet Taş ile tartışmaya başladığını gördüğünü, sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın babasının sağ elini tuttuğunu ve sanık 1 Umut Taş’ın da babasını vurduğunu gördüğünü iddia etti.

Hasan Kuloğlu, “Babam vurulduktan sonra 3 adım attı ve yere düştü. Namaz kılar gibi yerde kaldı. Ben de sanık 1 Umut Taş ve sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın peşinden koştum. Sanık 1 Umut Taş beni bu sırada başımdan vurdu. Yere düştüm. Kalktım. Sanık 1 Umut Taş’a bıçakla vurdum” dedi.

Müşteki Hasan Kuloğlu bu olayların yaşanmasından kısa süre önce sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın kendisine üvey annesiyle ilişkisi olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de “ilişkim yok” diye cevap verdiğini öne sürdü.

Sanıkların avukatlıklarını üstlenen Süleyman Özsoylular ise müşteki Hasan Kuloğluları’nın söylediklerinin doğru olmadığını iddia ederken, sanık 1 Umut Taş’ın olay yerine yalnız geldiğini, konuşmaya çalıştığını ve müvekkiline bıçakla saldırıldığını öne sürdü.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Hasan Kuloğluları’nı da dinledikten sonra duruşmayı başka tanıkları dinleyebilmek maksadıyla bugüne tehir etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.