1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KAN DONDURAN İFADELER
KAN DONDURAN İFADELER

KAN DONDURAN İFADELER

Anne ve babasını 300 parçaya bölmüş

A+A-

Anne ve babasını 300 parçaya bölmüş

Bursa'da 6 yıl sonra cesetleri bulunan yaşlı çiftin oğulları Kenan Öner tutuklandı. Gayrimenkuller için sahte evrak düzenleyen Öner'in, aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı eşi de 9 yıldır kayıp.

Bursa İznik'te kaybolduktan 6 yıl sonra cesetleri bulunan emlak zengini Ahmet Refik Öner (86) ve Emine Öner (80) çiftinin öldürülmesiyle ilgili oğulları Kenan Öner tutuklanırken, olayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
Anne ve babasını öldürdüğü öne sürülen Kenan Öner, yıllar önce İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü kazanınca bu şehre yerleşti. Ailesinin gönderdiği paralarla İstanbul'da yaşayan Öner, 12 Eylül darbesinde sık sık gözaltına alındı. Daha sonra İznik'teki ailesinin yanına giden Öner, bir miktar para alıp, Fransa'ya gitti.

CEZAEVİNDEN AFLA ÇIKTI
5 yıl sonra İstanbul'a dönüp bir bankada üst düzey yönetici olarak çalışan Kenan Öner, aynı işyerinde tanıştığı Canan Aydın ile evlendi. Çiftin bu evlilikten bir oğulları oldu. Ancak bir süre sonra Öner, Fransa'da bir Türk'ü öldürüp, cesedini yaktığı iddiasıyla gözaltına alındı. Öner, yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapse çarptırıldı. Ancak Öner cezaevinde 7 yıl kaldıktan sonra şartlı salıverme yasasından yararlanarak 2004'te tahliye oldu. Kendisi cezaevinde iken eşinin başka biriyle ilişki kurduğunu öğrenen Öner, boşanmak için dava açtı. 2005'te ise Öner'in eşi ortadan kayboldu.

İfadesi alınan Kenan Öner, eşinin sevgilisiyle Romanya'ya kaçtığını öne sürdü. İznik'te ailesiyle yaşarken sürekli "Mirası bölüşelim" diyen Öner'in bu teklifi, anne ve babası tarafından reddedildi. 16 daire, 8 işyeri ve 5 milyon liraya yakın parası olan yaşlı çift, 2008'de ortadan kayboldu. Kenan Öner'in ablası ve ağabeyi, kayıp başvurusu yaparak kardeşlerinden şüphelendiklerini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Öner, anne ve babasını bulan kişiye 200 bin lira ödül vereceğini söyledi.

'BAHÇEYİ Mİ KAZDINIZ?'
Babasından 400 bin lira alacağı olduğu iddiasıyla senet işleme koyan Öner, senet sahte çıkınca 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay da cezayı onadı. Kayıp çifti bulmak için 4 ay önce kurulan özel ekip, cezanın onanması üzerine önceki gün Öner'i almak üzere İstanbul'a gitti. "Anne ve babanın cesetlerini bulduk" diyen polise "Bahçesyi mi kazdınız" diyen Öner'in bu sözleri üzerine daha önce iki kez kazılan evin bahçesi bir kez daha kazıldı. Evin bahçesinde iki kafatası ve 300 kemik parçası bulundu. Kemikler incelemeye gönderilirken, Öner adliyeye sevk edildi. Evrakta sahtecilik ve cinayet şüphesiyle tutuklanan Öner, susma hakkını kullanırken, ablası Zeliha Bedel "Serbest kalırsa beni de öldürür. Anne babasına acımayan insan kardeşine acır mı?" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.