1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KANAATE DAYALI''
''KANAATE DAYALI''

''KANAATE DAYALI''

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu ile görüşen görevden alınan okul müdürleri, mahkeme kararına eleştirdi.

A+A-

Yüksek İdare Mahkemesi’nin şaibe karıştığı gerekçesiyle “İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği” sınavını iptal etmesiyle görevden alınan 20 okul müdürü, dün toplu olarak Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile görüştü.

Görüşme öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.

20 okul müdürü adına basın açıklamasını okuyan Levent Tezel, ilkokul müdürlüğü görevlerinin Yüksek İdare Mahkemesi’nce tamamen kanaate dayalı olarak, kesin deliller olmadan alındığını iddia etti.

Tezel, daha sonra şunları kaydetti:

“Öncelikle sınavı geçmedikleri için yasal hak arayışı içerisine giren arkadaşlarımızla hiçbir problemimiz olmadığını belirtmek isteriz. Ülkemizde herkes yasal hakkını arayabilir, bizler de buna saygı duyarız. Ancak işi adalet dağıtma olan mahkemelerin görevi, bir tarafın mağduriyetini gidermeye çalışırken bizimle ilgili kararda olduğu gibi yeni mağdurlar yaratmak ve eğitimde içinden çıkılmaz bir kaos ortamı oluşturmak değildir.”

Levent Tezel, daha sonra ise sınav tüzüğüne göre soruların 8 saat değil de 20 saat önceden basılmasının suçunun kendilerinin olmadığını, ancak kendilerine bu konu ile ilgili olarak bir bedel ödetilmek istendiğini savundu.

 

Elcil’e tepki gösterdiler

Mahkemeden çıkan kararın ardından KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’i de suçlayan eğitimciler “Nasıl ki sınavı kazanamayıp dava açan 5 kişi KTÖS üyesidir, sınavı kazanan 20 müdürden 10 tanesi de KTÖS üyesidir. Şener Elcil’in karar sonrasında bazı basın yayın organları vasıtasıyla saldırıya geçmesi ve üyeleri arasında ayırım yapmasına ‘yazıklar olsun’ diyoruz” ifadesini kullandı.

Buarada yapılan açıklamada KTÖS üyesi olan 10 müdürün bundan böyle bu sendika ile hiçbir ilgilerinin kalmadığı ve yakın bir zamanda yeni bir sendika kurulması için de çalışmalara başlanılacağı bilgileri verildi.

 

Bakanla görüşme

Eğitimciler, basın açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile görüşmeye geçti. Görüşme, basına kapalı yapıldı.

 

Özgürgün ile de görüştüler

Öte yandan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yüksek İdare Mahkemesi’nin 3 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen “İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği” sınavıyla ilgili kararından etkilenen müdürleri kabul ederek, görüştü.

Özgürgün, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 3 yıl önce yaptığı sınava şaibe karıştığına ilişkin şikayetle başlayan yargı sürecinin sonunda alınan kararla 20 müdürün atamasının iptal edildiğine işaret ederek, bu kararla 3 yıldır bu görevi başarıyla sürdürenlerin cezalandırılmış olduğunu söyledi.

Hüseyin Özgürgün, “Elbette yargı kararına her vatandaş saygı duymalıdır ancak Yüksek İdare Mahkemesi kararının gerekçelerinde ve atamaların iptalinin nedenlerinde, Kamu Hizmeti Komisyonunca asaleten atamaları gerçekleşen ve 3 yıldan beri görev üstlenen müdürlerin kusuru görülmemiştir” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum