1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KANADA'DAKİ TREN KAZASI
KANADA'DAKİ TREN KAZASI

KANADA'DAKİ TREN KAZASI

Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Lac-Megantic kentinde 6 Temmuz'da meydana gelen ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının, ardında çevre felaketi bıraktığı bildirildi.

A+A-

LAC-MEGANTİC KENTİNDE 6 TEMMUZ'DA MEYDANA GELEN VE 47 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ TREN KAZASININ, ARDINDA ÇEVRE FELAKETİ BIRAKTIĞI AÇIKLANDI

Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Lac-Megantic kentinde 6 Temmuz'da meydana gelen ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının, ardında çevre felaketi bıraktığı bildirildi.

Quebec Kirli Hava İle Mücadele Topluluğu'nun (SVP) Greenpeace ile gerçekleştirdiği çalışmanın sonuçları hakkında açıklama yapan SVP Başkan Yardımcısı Daniel Green, kazada 5,7 milyon litre hampetrolün yanarak havaya, akarak da suyla toprağa karıştığını söyledi.

Lac-Megantic'in havasında normalden 394 bin 444 kat fazla polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) bulunduğuna dikkati çeken Green, şehre içme suyu sağlayan kaynakların yüzeyinde de kabul edilebilir seviyenin 28 kat fazla arsenik saptandığını kaydetti.

Hava, su ve toprak kirlenmelerine ilişkin, ne eyalet ne de federal hükümet seviyesinde herhangi bir bilgi akışının sağlandığını bildiren Green, bunun insanların kendilerini nasıl koruyacakları hususunda belirsizliklere neden olduğunu savundu.

Green, PAH'ların, toksik ve kansorejen bileşenler olduğuna dikkati çekerek, şehrin karşı karşıya kaldığı çevre kirliliğinin gelecekte ciddi sorunlara yol açmasının mümkün göründüğünü bildirdi.

PAH NEDİR?

Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Erol Alver, Ayla Demirci ve Mustafa Özçimder'in 2012 yılında gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmaya göre, PAH'lar, insan sağlığını tehdit eden kimyasal özellikler taşıyor.

Söz konusu araştırmada, PAH'ların, organik bileşiklerin eksik yanması sonucu ortaya çıkan toksik ve kansorejen etkiye sahip yine organik yapıda bileşikler olduğu ve hava, su, gıdalar ve sigara dumanı ile insan vücuduna girerek DNA'da mutasyona yol açtığı belirtiliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.