1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANATLI HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!
KANATLI HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

KANATLI HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

Murat Kanatlı tutuklanacak!

A+A-

ASKERİ MAHKEME, DAVA SAATİNDE MAHKEMEDE BULUNMADIKLARI GEREKÇESİYLE, KANATLI VE TUFANLI’NIN 18 MART’TA TUTUKLU YARGILANMASINA KARAR VERDİ

Vicdani reddini açıklayarak, seferberliğe gitmeyi reddeden Murat Kanatlı ve Haluk Selam Tufanlı’nın Askeri Mahkeme’deki davası bugün devam etti.

Mahkeme, dava saati olan 09.00’da, mahkeme salonunda hazır bulunmadıkları gerekçesiyle, Kanatlı ve Tufanlı’nın18 Mart’ta tutuklu yargılanmasına karar verdi.

2009 yılından bu yana seferberliğe katılmadığı her yıl için kendisine dava açılan ve 2009 yılındaki seferberlik reddi nedeniyle bu ay içinde 10 gün hapis yatan Kanatlı, bugünkü mahkemeyle ilgili yaptığı açıklamada, 2010 yılından beri konuyla ilgili tüm davaların saat 10.00’dan sonra görülmesi nedeniyle mahkemeye saat 10.00’da geldiğini söyledi.

Tutuklu yargılanma kararıyla ilgili, “Böylesi muameleler düşündürücü, yorum halka aittir” diyen Kanatlı, “Hükümlere itirazımız yoktur. Mahkeme saygısızlık yaptığımızı düşünüyorsa özür dileriz. Ama uygulamalara itirazımız vardır” ifadelerini kullandı.

Kanatlı’nın ardından Haluk Tufanlı, Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi’nin konuyla ilgili basın açıklamasını okudu.

Çok sayıda kişinin askerlik süreleri boyunca farklı şiddet türlerine maruz kaldığını ve bunun zihinsel ve bedensel engellere hatta ölümlere yol açtığını iddia eden Tufanlı, “militarist düzeni ve savaş hazırlıklarını reddederek mücadelelerini büyüteceklerini” söyledi.

Tufanlı açıklamasını, “Vicdani ret bir haktır ve bu hakkı her platformda savunmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

Bu davada Murat Kanatlı 2010 ve 2011 yıllarında; Haluk Tufanlı ise 2011 yılında seferberliğe gitmediği için yargılanıyor. Kanatlı, geçtiğimiz günlerde, 2009 yılındaki davadan hapis yatmıştı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.