1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANATLI YENİDEN ÖZGÜR!
KANATLI YENİDEN ÖZGÜR!

KANATLI YENİDEN ÖZGÜR!

Hakkında alınan 10 günlük tutukluluk kararı sonrasında;

A+A-

Vicdani reddini açıklayarak 2009 yılından itibaren seferberliğe gitmeyi ret eden Murat Kanatlı’nın 14 Haziran 2011 tarihinden beri Askeri Mahkeme’de devam etmekde olan davasında karar 25 Şubat tarihinde açıklanmıştı. Aynı gün Murat Kanatlı kişisel Sosyal Medya hesabından ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamada yeni bir mücadele sürecinin de başlangıcı olacağını ifade etmişti: 

Kanatlı'nın paylaştığı ileti: 

"Askeri Mahkeme'de Vicdani Ret ile ilgili karar bugün okunuyor... Saat 10'da Askeri Mahkeme önünde olacağız! Vicdani Ret ile ilgili süreçte önemli bir noktaya geldik, bu karar bir yol ayrımını ortaya koyacak, yeni bir mücadele sürecinin de başlangıcı olacak... Merak edenleri bekleriz."

Kanatlı’nın 500 TL para cazasına çarptırıldığını ve bu paranın derhal ödenmesi gerektiğini, aksi takdirde 10 gün hapis cezasına çarptırılacağını söylenmişti. Kanatlı, 500 TL’yi ödemenin vicdani ret mücadelesi çerçevesinde inançları ile bağdaşmadığı gerekçesi ile cezayı ödemeyi kabul etmedi ve 10 gün süre ile cezaevine gönderildi. 500TL'nin ödememesi sonucu Kanatlı'nın 10 günlük hapis cezasına çarptırılmasının ardından, cezası bugün sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.