1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANATLI'YA ULUSLAR ARASI DESTEK
KANATLI'YA ULUSLAR ARASI DESTEK

KANATLI'YA ULUSLAR ARASI DESTEK

Kanatlı’ya uluslar arası destek

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), uluslararası kuruluş ve derneklerin Murat Kanatlı’ya destek mesajı gönderdiğini ve Kanatlı için imza kampanyası başlatıldığını açıkladı.

YKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Vicdani Retçiler Bürosu Başkanı Friedhelm Schneider gönderdiği destek mesajında, Kanatlı’nın Yönetim Kurulu üyeleri olduğunu belirterek, “Kıbrıslı vicdani retçi ve insan hakları aktivisti Murat Kanatlı’nın provakatif ve zalimce hapsedilmesi karşısında şoka uğradık; Kanatlı’nın hemen şu anda ve koşulsuzca serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamaya göre Schneider, “Avrupa ve uluslararası standartlar ışığında vicdani ret hakkının zorunlu askerlik yapıyor olan, seferberliğe gitmeye zorlanan ve orduda profesyonel askerlik yapıyor olan kişileri kapsayacak şekilde tamamen tanınması için çağrıda bulunuyoruz” diye de ekledi.

Açıklamaya göre, Kanatlı’nın Yürütme Kurulu üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi de Kanatlı için destek mesajı yayınladı. Mesajda, “Murat, adanın kuzeyinin Türkiye tarafından 1974 yılından beri süren yasadışı işgaline karşı siyasi çözümü savunan bir barış aktivistidir” denildi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi de destek mesajında, Murat Kanatlı’nın serbest bırakılmasını talep etti. “War Resiters’ International” isimli bir kuruluşun da Murat Kanatlı’nın serbest bırakılması için uluslararası imza kampanyası başlattığı; Türkiye Vicdani Ret Derneği’nin ise bu hafta içinde Murat Kanatlı’ya destek için eylem hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.