1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANATLI'YA YENİDEN CEZAEVİ YOLU...
KANATLI'YA YENİDEN CEZAEVİ YOLU...

KANATLI'YA YENİDEN CEZAEVİ YOLU...

Askeri Mahkeme’den veto geldi;

A+A-

 

Askeri Mahkemede görüşülen vicdani Retçi murat Kanatlı’nın istinaf başvurusu dün Askeri Mahkeme tarafından oybirliğiyle ret edildi. Askeri Mahkeme Heyetini oluşturan yüksek mahkeme yargıçları Ruşen Aksun, Emine Dizdarlı ve Mehmet Türker, Vicdani Retçi Murat Kanatlı’nın 2009 yılından bu yana seferberliğe gitmemesi üzerine Askeri Mahkeme tarafından 25 Şubat günü 500 TL para cezası ile cezalandırılan ve ödemeyerek 10 gün süreyle hapis cezasına mahkûm olan Murat Kanatlı, istinafa başvurmuştu.

KARAR AÇIKLANDI

2014 yılı şubat ayında Askeri Mahkeme dün sabah saat 10:30’da görüşülen davada, Askeri Mahkeme Başkanı, Murat Kanatlı ile ilgili kararını açıkladı.

Mahkemede heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Yargıç, Murat Kanatlı’nın istinaf başvurusunu KKTC Anayasası’nda vicdani ret hakkının bulunmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ret ettiklerini açıkladı.

YİNE ÖDEMEYECEK

Kanatlı, mahkeme çıkışında 2010 ve 2011 yılında da seferberliğe gitmediği gerekçesi ile Ekim ayı içerisinde yine mahkemeye çıkacağını belirtti ve “Kararım kesin. verilecek olan para cezasına karşıyım ve vicdani ret hakkımı kullanarak ödemeyeceğim.” dedi. Mahkemenin yine benzer bir ceza vermesi ve Kanatlı’nın bu cezayı ödememesi durumunda yine ve daha uzun süreliğine cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.