1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KANEPENİN İÇİNDEN ÇIKANI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR!
KANEPENİN İÇİNDEN ÇIKANI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR!

KANEPENİN İÇİNDEN ÇIKANI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR!

55 dolara aldıkları kanepenin içine gizlenmiş

A+A-

KANEPEYİ SATIN ALAN ÜÇ ODA ARKADAŞI BULDUKLARI PARAYI, SAHİBİ OLAN 91 YAŞINDAKİ KADINA İADE ETTİ

ABD’nin New York eyaletinde, bir hayır kurumu mağazasından 55 dolara aldıkları kanepenin içine gizlenmiş 40 bin 800 dolar bulan üç oda arkadaşı parayı asıl sahibine iade etti.

New Platz ilçesinde meydana gelen olayda, Cally Guasti, Reese Werkhoven ve Lara Ruso adlı oda arkadaşları, buldukları parayı, adını kanepeye ait faturadan öğrendikleri paranın asıl sahibi olan 91 yaşındaki dul kadına araçlarıyla götürerek bizzat teslim etti.

Olayı anlatan Woodstock Ailesi adlı hayır kurumunda sosyal görevli olarak çalışan Guasti, kanepenin, yaşlı kadın hastanede tedavi gördüğü sırada, akrabaları tarafından Salvation Army adlı hayır kurumuna bağışlandığını öğrendiklerini belirtti.

Eski tarz kanepeyi mart ayında Salvation Army adlı hayır kurumuna ait satış mağazasından aldıklarını anlatan Guasti, kanepenin kolçağındaki yastıklarının biraz şişkin olduğunu o zaman farkettiklerini söyledi. Oda arkadaşı, üniversite öğrencisi Werkhoven’ın, şişkinliğin nedenini anlamak amacıyla nisan ayında bir akşam yastıklardan birinin üzerindeki fermuarı açtığını belirten Guasti, yastıktan bir zarf içinde 4 bin dolar çıktığını "hayretler içinde" gördüklerini kaydetti.

Diğer kolçaktaki yastığın içinden de aynı şeklide bir sürü zarf çıkardıklarını anlatan Guasti, zarfların içinden çıkan tüm parayı yatağın üstüne serip saydıklarında karşılarında 40 bin 800 dolar  olduğunu anladıklarını belirtti. “Ağzım açık kalmıştı. Hepimiz de aynı durumdaydık. Bu aklın kabul edemeyeceği bir miktardı” diye konuşan Guasti, parayı buldukları sırada attıkları sevinç çığlıkları nedeniyle komşuların kendilerine piyango vurduğunu sandığını ifade etti.

Guasti daha sonra kanepenin satış fişinde adını bulduğu paranın asıl sahibi kadını ertesi gün aradığını söyledi. Telefonda kendilerine, kanepede çok miktarda parası bulunduğunu ve bu paraya çok ihtiyaç duyduğunu anlatan kadının evine araçlarıyla giderek parayı teslim ettiklerini anlatan Guasti, yaşlı kadının iade ettikleri parayı minnet duyguları içinde alırken gözyaşlarına boğulduğunu aktardı.

Oda arkadaşlarıyla yaşlı kadını aramadan önce "parayı kendilerine saklama" seçeneği üzerinde düşündüklerini itiraf eden Guasti, “Sonunda bu para bizim değildi. Eğer birimiz bu parayı kullansaydı bu gerçekten de çok kötü hissettirirdi” diyerek böyle bir şey yapmamaya karar verdiklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.