1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI!
KANINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI!

KANINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI!

Bu ikinci kazası!

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa – Lefkoşa Anayolu’nda, 2018 yılı Ekim ayı içerisinde trafik kazası yapan Erkin Çetinkaya’nın uyuşturucu yüzünden kaza yaptığı ortaya çıktı

Mağusa-Lefkoşa Anayolunda, 2018 yılı Ekim ayı içerisinde trafik kazası yapan Erkin Çentinkaya’nın uyuşturucu yüzünden kaza yaptığı ortaya çıktı. Kaza sonrası uyuşturucu analizi için kan ve idrar örneği alınan Çetinkaya’nın kanında uyuşturucu madde tespit edildi. Zanlı Çetinkaya dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı. 

Kaza anında uyuşturucu etkisi altındaydı

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, zanlı Erkin Çetinkaya’nın 16 Ekim 2018 tarihinde yönetiminde bulundurduğu EN 364 plakalı kamyon araç ile Mağusa-Lefkoşa Anayolu’nda yolun solundan yoldan çıkarak yaklaşık 40 metre tarla içerisinde ilerledikten sonra sol yan kısmı üzerine devrilerek durduğunu belirtti. Akabinde konu araç sürücüsü zanlı Çetinkaya’nın şüpheli hareketlerde bulunduğunu belirten Arkın, yapılan alkol kontrolünde kanında alkol tespit edilmemesi üzerine uyuşturucu analizi için zanlıdan kan ve idrar örneği alındığını açıkladı. Arkın, TC Adli Tıp Kurumundan zanlıya ait kan örneğinde yapılan analizde kanında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine zanlının 13 Mayıs 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade eden Arkın, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Bu ikinci kazası

Zanlı Erkin Çetinkaya’nın 6 ay arayla yaptığı ikinci trafik kazası. Zanlı Çetinkaya, 17 Nisan 2018 tarihinde Salamis Otel karşısında yine trafik kazası yapmıştı. Zanlı, 17 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında kullanımındaki TPJ 119 plakalı otobüs ile bir eve girmiş ve konu kazayı uyuşturucu etkisi altındayken yaptığı yönünde şüphe olması üzerine Narkotik Şube tarafından da soruşturma başlatılmıştı.

Tutuksuz yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Erkin Çetinkaya’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 

2 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.