1. HABERLER

  2. ASTROLOJİ

  3. Kanlı Ay Tutulması bugün saat kaçta?
Kanlı Ay Tutulması bugün saat kaçta?

Kanlı Ay Tutulması bugün saat kaçta?

Deprem riski!

A+A-

Bu gece büyük bir önem arz ediyor. Yüzyılın en büyük ay tutulması bu gece yaşanacak ve rahatlıkla izlenebilecek. Birçok vatandaşın ilgiyle araştırdığı Kanlı Ay Tutulması hakkında farklı sorular sorulurken, Hollandalı deprem araştırmacısının iddialarıyla korkutan haberler geldi.

KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Tutulma Türkiye saati ile 20:13’de başlayıp sabaha karşı 02:30’da sona erecek.21. Yüzyıl’da 85’i bütün Ay yüzeyini kaplayan tutulmayla birlikte toplamda 230 Ay tutulması bekleniyor.

AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Maksimum tam tutulma için Ay’ın tüm yüzeyinin sıradışı biçimde kızıl olması gerekiyor. Tam Ay tutulması için Ay’ın Dünya’nın gölgesine bütünüyle girmesi gerekli. Ve uzun bir tutulma için Güneş, Dünya ve Ay’ın aynı çizgiye gelmesi ve Ay’ın Dünya’nın gölgesinin ortasından geçmesi lazım. 27 Temmuz’daki tutulma bu yüzyılda diğer tutulmalardan çok daha fazla bu kriteri karşılıyor. TSİ 23:21:44’te (GMT 20:21:44) gerçekleşen maksimum tutulmanın en tepesinde Ay kusursuz, eşit oranda kızıl olacak. Tutulmanın diğer anlarında ise Dünya’nın gölgesinin kıyısına yakın bölgeler daha beyaz görünecek. Bu hayatınızda görebileceğiniz en doğal kızıl Ay olacak.

DEPREM RİSKİ İDDİASI

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya’daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil’de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.

Dünya bugün çok özel bir doğa olayına tanıklık edecek. Son yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Dünya, Ay ile Güneş’in arasına girecek. Atmosferdeki partiküller ise Ay’a en yakın noktaya çıkacak. Bu şekilde ay tutulmada kırmızı görülecek. Ayrıca Mars da Ay ile aynı hizada olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.