1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSER ARAŞTIRMA VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ORKİDE YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
KANSER ARAŞTIRMA VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ORKİDE YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

KANSER ARAŞTIRMA VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ORKİDE YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Kanser Araştırma Vakfı’nın, kanser hastalığına karşı toplumsal bilinci arttırmak ve kanser konusundaki araştırmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel Orkide Yürüyüşü yapıldı.

A+A-

GÜLLE: “ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GIDA YASA TASARISI MECLİS’E GİDECEK”

GÜRPINAR: “TOPLUMDA DUYARLILIĞIN ARTMASI SEVİNDİRİCİ”

CAMGÖZ: “SAPLANAN GELİR ARAŞTIRMA İÇİN KULLANILACAK”

KARAS: “SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK GÖREVDİR”

Kanser Araştırma Vakfı’nın, kanser hastalığına karşı toplumsal bilinci arttırmak ve kanser konusundaki araştırmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel Orkide Yürüyüşü yapıldı.

KKTC Telsim ana sponsorluğunda, Kozanköy Karşıyaka arasındaki 9 kilometrelik yemyeşil parkurda gerçekleşen yürüyüşe, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, UBP Milletvekili Ersin Tatar, TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz ve bazı belediye başkanları da katıldı.

Yürüyüşe katılan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, önümüzdeki hafta Gıda Yasa Tasarısı’nın Meclis’e gideceğini ve Onkoloji Hastanesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi.

CAMGÖZ

İngiltere Imperial College Kanser Biyolojisi Kürsüsü Başkanı ve Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, “Vatandaşların desteğiyle, kanserle mücadelede önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Yürüyüşten elde edilecek gelirle, su ve toprak analizlari konusunda yapılacak bir çalışmaya burs sağlanacak. KKTC’de arseniğe yoğun olarak rastlanan bölgelerde, arseniğin insana geçip geçmediğini öğrenmek için araştırma yapacağız”dedi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de etkinlikte yaptığı açıklamada, kanserle mücadele konusunda yapılanları anlattı.

“Gıdaların kontrolleri önem taşıyor. Önümüzdeki hafta Gıda Yasa Tasarısı Meclis’e gidecek” diyen Gülle, “Kanser hastalarının en iyi şartlarda tedavi edilmesi amacıyla hayata geçirilecek Onkoloji Hastanesi için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Kanserle mücadelede ciddi bir seferberliği şart. Kanserle mücadelede bir devlet politikası oluşturularak, çağa uygun bir mücadele verilecek” ifadelerini kullandı. 

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, kanserin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, Vakfın, kanserle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Gürpınar, Kanserle mücadele konusunda toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu belirtti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, kanserle mücadelede toplumsal farkındalığı artırma boyutu taşıyan yürüyüşün alkışlanacak bir etkinlik olduğunu kaydetti.

HARMANCI

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı ise, “Ülkede kanser vakaları ciddi boyuttadır. Toplumsal bilinci artıran bu tür etkinliklerin çoğalmasını dilerim” ifadesini kullandı.

KARAS

Yürüyüşün sponsoru olan KKTC Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise, “Kanserle mücadelede devlet, toplum ve kurum kuruluşların işbirliği önem taşıyor. Toplumda farkındalığı artırıcı bu tür sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamak bir görevdir” dedi.

Orkide Yürüyüşü kapsamında Karşıyaka Merkez İlkokulu’nda final etkinliği de düzenlendi. HASDER Halk Dansları ekibinin gösterileri ve çeşitli ikramların da yer aldığı etkinlik, kanserden yaşamını kaybedenler anısına gökyüzüne balonların bırakılmasıyla tamamlandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.