1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSER AYIBI!
KANSER AYIBI!

KANSER AYIBI!

Kanser hastaları için para yok, ama siyasi atamalar için var!

A+A-

Onkoloji alanında tek hekim olarak çalışan Dr. Özlem Gürkut’un hastalarını korumak için Devlet’teki çarpık düzene kafa tuttu.

Kamudaki çarpık kadrolaşma ve bütçe uygulamaları nedeniyle Onkoloji Servisi’ndeki eksiklikleri ve kanser hastalarının yaşadığı mağduriyeti sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yazdığı çarpıcı açıklama vasıtasıyla hastaları ve kamuoyu ile paylaştı.

Dr. Özlem Gürkut, Onkoloji Servisi’nin ve Onkoloji hastalarının yaşadığı sıkıntıları sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta şöyle dile getirdi:

‘Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji servisi yaklaşık olarak beş bin (5000) kanser hastasının tanı, takip ve tedavisini üstlenmiştir. Bu hastalarımız, zaten yeterince acılı olan bu süreci bir nebze daha rahat geçirsin diye, yıllardır canla başla çalışmaktayız. Poliklinik hizmetlerimizi; sabahın karanlığında ve soğuğunda sıra numarası almak için beklemeden, itiş kakış yaşamadan verebilmek, hastalarımızın muayene olacakları saatte gelip beklemeden, ya da kısa süre bekleyerek hizmet alabilmeleri için randevu vererek sürdürmekteyiz.

Bundan 6 yıl önce günde 6-7 hastaya kemoterapi vermekteyken, son zamanlarda günde 25-30 hastaya kemoterapi vermekteyiz. Poliklinikte her gün 30-35 hastayı muayene etmekteyiz. Ayda 35-40 tane yeni kanser tanısı almış hastayı kabul etmekteyiz. Acil servise müracaat eden hastalarımıza 24 saat 365 gün aralıksız hizmet vermekteyiz. Takip ettiğimiz hastaların her türlü başka branşlardan alacağı hizmetleri de biz koordine etmekteyiz. İhtiyacı olan hastalarımızı yatırarak tedavi etmekte, izlemekteyiz.

Ancak hasta sayımız ve iş yükümüz öylesine arttı ki artık yetişemez olduk. Bunu oldukça uzun bir zamandır, istatistiklerimizi de ekleyerek defalarca yazdık, bildirdik, yardım istedik. Poliklinik günlerimizi haftada 5 güne çıkardık. Aynı günde hem yatan hastalara, hem poliklinikte muayene olacaklara, hem kemoterapi alacaklara, hem diğer servislerde yatıp konsültasyona çağırıldıklarımıza, hem acile gelenlere bakıyoruz.

Peki tüm bunlara yetişebilmek mümkün mü? Mümkün olmadığının en iyi kanıtı: Bugün onkoloji polikliniğine muayene olmak için başvuran bir hastaya, Ocak 2014'e randevu vermemizdir. Ya da birkaç gün önce muayene olmaya gelen 80 yaşındaki kanser hastası sevgili bir hastamın bana içeriye girebildiğinde "Tam 4 saattir kapında bekliyordum kızım" dediğinde hissettiğim UTANÇ'tır.

Çare ne? Görevli hekim sayısını artırmak. Bunu herkes biliyor. O zaman niye başka hekim görevlendirilmiyor? Çünkü bütçe buna imkan vermiyor. PARA YOK. Evet kanser hastalarına bakmak için yeterli hekim yok ve bütçe kısıtlaması yüzünden alınamıyor da. Ama gelin görün ki en üst baremlerden maaş çekecek birçok siyasi atama YAPILABİLİYOR.

Şimdi birisi bana, ikinci bir bütçe mi var, yoksa o para olmayan bütçeden mi yapıldı bu müdür atamaları, izah etsin lütfen. Buna gerçekten ihtiyacım var.’

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.