1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KANSER BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK SEMİNER PROGRAMLARI SÜRÜYOR
KANSER BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK SEMİNER PROGRAMLARI SÜRÜYOR

KANSER BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK SEMİNER PROGRAMLARI SÜRÜYOR

“Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi”

A+A-

BUGÜN ÇATALKÖY İLKOKULU, CUMA GÜNÜ İSE HASPOLAT KÖY KADIN KURSU’NDA SEMİNER VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğiyle organize edilen,  “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında ilkokullarda ve Köy Kadın Kurslarında Kanser Bilinçlendirme ve Farkındalık Seminer programları  sürüyor.

Bu kapsamda, bugün Çatalköy İlkokulu’nda, 26 Aralık  Cuma günü ise Haspolat Köy Kadın Kursu’na katılanlara seminer verilecek.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Necati Taşkın İlkokulu’nda  “Kanser Hastalığının Nedenleri ve Hastalıktan Korunma Konusunda Farkındalık”; Girne Pratik Sanat Okulu ve Büyükkonuk Köy Kadın Kursu’nda  ise “En Sıklıkla Görülen ve Erken Tanısı Mümkün Olan Kanser Türlerinde  Bilinçlendirme ve Farkındalık” konulu seminerler düzenlendi.

Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar tarafından öğrencilere verilen seminerlerde görsel sunumlar eşliğinde kanser hastalığı anlatıldı; hastalığın ne olduğu, nasıl meydana geldiği, risk faktörleri, belirtileri ve hastalıktan nasıl korunulabileceği ile ilgili bilgiler verildi.

Seminerlerde erken tanının önemi vurgulanarak, erken tanınabilir ve önlenebilir kanser türlerinde hastalığa sebebiyet veren nedenler, korunmak gereken noktalar, hangi tür şikayetlere dikkat edilmesi gerektiği, bilimin en son önerileriyle erken tanınabilir kanser türlerinde hangi erken tanı yöntemlerinin uygulanması gerekliliği konularında bilgiler verildi. Ayrıca önlenebilir kanser türlerinden nasıl korunulabileceği ve sağlıklı yaşamsal alışkanlıklarla ilgili bilgi ve öneriler de anlatıldı.

Seminerlerde bilinçlendirici broşürlerle yazılı bilgiler de sunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.