1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KANSER DÜŞMANI!
KANSER DÜŞMANI!

KANSER DÜŞMANI!

Papatya çayının kanserle mücadelede etkili olduğu ileri sürüldü. Bu çayın içinde bulunan kimyasal bileşenin kanser hücrelerini uzaklaştırmada süper bir güç olduğu belirtildi.

A+A-

Uzmanlar günde bir bardak papatya çayı içmenin kanser hastalığından korunmaya yardımcı olabileceğini belirtti. Bu çayın içinde bulunan apigenin adlı bir kimyasalın kanser hücrelerinin ortadan kaldırmasında süper güç olarak görev yaptığı öne sürüldü.

ABD'deki Ohio Eyalet Üniversitesi uzmanları apigeninin meme kanseri hücrelerini bloke etme kapasitesinin olduğunu bu hücrelerin normal hücrelerden çok daha uzun yaşadığını söyledi. Bu hücrelerin yayılmasını engellediği ve ilaç tedavisi için daha duyarlı hale getirdiği belirtildi.

Apigenin maddesi greyfurt, portakal, maydanoz, soğan, çay, papatya, buğday filizi, bitkisel kökenli içecekler ve bir takım baharatlarda bolca bulunur. Özellikle Akdeniz beslenme tarzının vazgeçilmezlerindendir.

Örnek olarak, yüksek derecede apigenin içeren tutku çiçeği; astım, inatçı uykusuzluk, Parkinson hastalığı, sinir ağrıları ve zona tedavisinde başarıyla kullanılmıştır.

Ohio Eyalet Üniversitesi'nden moleküler genetik uzmanı Prof. Andrea Doseff "Apigenin belirli proteinlerle birleştiğinde kanser hücrelerini yeniden normal düzeyine getiriyor. Bu maddenin kanser önleme stratejisinde önemli bir araç olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlandı. Daha önce yapılan araştırmada apigeninin kan kanseri tedavisine direnç gösteren hücrelere öldürücü etki yaptığı tespit edilmişti. Öte yandan yüksek derecede apigenin içeren tutku çiçeği; astım, inatçı uykusuzluk, Parkinson hastalığı, sinir ağrıları ve zona tedavisinde başarıyla kullanılmıştır.

 

Kaynak: gazeteport

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.