1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSER HAFTASI...
KANSER HAFTASI...

KANSER HAFTASI...

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kanser Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kanser Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, dernek ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi, “büyük bir özveriyle canla başla çalıştıklarını” anlattı.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarının çoğunun kanser hastalığı başından geçmiş ve hastalara hissederek yardımcı olmaya çalışan kişiler olduğunu dile getiren Kocaismail, derneğin ülkedeki büyük bir boşluğu doldurduğunu kaydetti.

Kanser taramaları ve kanserde erken tanının önemine işaret eden Kocaismail, derneğin bağışlarla ayakta durmaya çalıştığını, halkın  artık ekonomik açıdan yüzü gülmediği için bağışların azaldığını ve devlet katkısı beklediklerini söyledi.

6 Nisan Pazar günü derneğin Esentepe’de bir yürüyüş organize ettiğini belirten Kocaismail, saat 09.00’da başlayacak yürüyüşe Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da davet etti.

Kocaismail, kanser yapan unsurlar olan toprak, su ve havayı kanserojen unsurlardan korumak için ciddi çaba sarf edilmesi gerektiğini de vurguladı. Kocaismail, üzerinde “Kansersiz Bir Yaşam İçin Havayı Suyu ve Toprağı Koru”  yazan bir tişörtü de Eroğlu’na hediye etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirdi ve “Bu iş sabır vicdan ve özveri ister” diye konuştu.

Derneği yalnız bırakmamak gerektiğini, yardımlarla her zaman bir yere varılamayabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, erken tanı ve teşhis için taramaların çok önemli olduğunu, hastalığın geç teşhis edilmesinin tedavi için çok olumsuz olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, hava su ve toprağın kanserojen maddelerden uzak tutulması, sağlığa sahip çıkılacak organizasyonlar yapılması ile bu hastalığın daha az ortaya çıkmasının sağlanabileceğini de dile getirdi.

Dernek mensuplarını çalışmalarından dolayı takdir ettiğini belirten ve onları kutlayan Eroğlu, derneğin faaliyetleriyle insanların kansere karşı duyarlı olmasını sağladığını, Sağlık Bakanlığı’nın da dernekle uyum içerisinde çalışması gerektiğini, bu alanda uzman hekim konusunun çok önemli olduğunu ve bu noktada KKTC’de sıkıntı yaşandığını söyledi.

Eroğlu, KKTC’de onkolog sıkıntısı çekildiğini de belirtti ve ileride bunun ortadan kalkmasını temenni etti.

KKTC’de kanser hastalığının her geçen gün arttığını, hızının artık durdurulması ve geriletilmesi  gerektiğini söyleyen Eroğlu, koruyucu hekimlik ve erken tanının öneminin altını çizdi.

Eroğlu, “Sizlere kolay  gelsin ama tabi ki bize düşen görevler de var, bunun farkındayız” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.