1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSER HASTASI KADINA DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE...
KANSER HASTASI KADINA DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE...

KANSER HASTASI KADINA DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE...

Bir yıldır kanser tedavisi gören bir kadının, bu ayın başında işine dönmesinin ardından, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde işvereninden işten çıkarıldığına dair bir mektup alması, yoğun tepkiyle karşılandı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta, bir yıldır kanser tedavisi gören bir kadının, bu ayın başında işine dönmesinin ardından, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde işvereninden işten çıkarıldığına dair bir mektup alması, yoğun tepkiyle karşılandı.

Simerini gazetesi, söz konusu kadının bir yıldır kanser tedavisi gördüğünü ve 1 Şubat’ta işe geri dönmesinin ardından, aynı gün kendisiyle çalışmak istemediklerinin bildirildiğini; 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde ise işvereninden işten durdurma mektubu aldığını yazdı. Mektubu facebook sayfasında yayımlayan kadının işvereninin tavrı, şiddetli tepkiye yol açtı.

Gazete mektupta kadına, tedavisinden ötürü uzun zamandır işe gelememesinden ötürü, yerinin başka biri işe alınarak doldurulduğunun bildirildiğini kaydetti.

ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ, 2 YILLIK MAAŞA EŞ TAZMİNAT ÖDEDİ

İşten durdurma mektubunun internette yayılması ve işverene tepki gösterilmesinin ardından, şirketin yaptığı bir açıklamayla kadından özür dilediğini yazan gazete, şirketin kanser hastası çalışanını işten çıkarması konusunda yanlış bir icraatta bulunulduğundan söz ettiğini aktardı.

Gazete, şirketten yapılan açıklamada, ilgili iş hukukunda öngörülen en yüksek tazminat rakamının söz konusu şahsa ödendiğini ve bunun da iki yıllık maaşa eşdeğer olduğunun belirtildiğini de kaydetti.

Gazete siyasi partiler ve milletvekillerinin de kanser hastası kadının işten çıkarılmasını kınadığını ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.