1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KANSER İÇİN MUCİZEVİ BULUŞ
KANSER İÇİN MUCİZEVİ BULUŞ

KANSER İÇİN MUCİZEVİ BULUŞ

KANSER İÇİN MUCİZEVİ BULUŞ

A+A-

Bir grup Çinli bilim adamı, sağlam hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri yok eden bir virüs keşfettiklerini açıkladı

Çin’de medyaya yansıyan haberde M1 olarak adlandırılan virüsün Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan bir tür sivrisinekte keşfedildiği bildirildi.

Virüs şimdilik karaciğer, mesane, kalın bağırsak ve rektumda kanser hücrelerinin büyümesini engellemede kullanılmış ve bu testler sadece fareler üzerinde yapılmış.

Devlet radyosunda çıkan habere göre bilim insanları gelecek haftadan itibaren virüsü maymunlar üzerinde test etmeye başlayacak.

Virüsü keşfeden ekibin başında Sun Yat-Sen Üniversitesi’ne bağlı Zongşan Tıp Fakültesi’nden Yan Guangmei bulunuyor.

Yan, sivrisinek türünün 1964 yılında başka Çinli araştırmacılar tarafından keşfedildiğini, kendi başarılarının ise bu sineğin taşıdığı virüsün kanser tedavisinde kullanılabileceğini keşfetmek olduğunu söyledi.

Araştırmanın kanser tedavisinde bir dönüm noktası olabileceğini söyleyen Yan, klinik araştırmalarının 3 yıl içinde başlamasını umduklarını belirtti.

Avustralya’nın Sydney kentinde yaşayan tıp araştırmacısı yazar Michael Woodhead araştırmanın iyi bir üniversitede çalışan saygıdeğer bir grup tarafından yapıldığını söyledi.

Ancak Woodhead, yöntemin insanlarda kanserin tedavi edilmesinde kullanılıp kullanılamayacağını söylemek için çok erken olduğu uyarısında bulundu.

Woodhead araştırmanın klinik aşamaya geçmesinin uzun yıllar alabileceğini düşünüyor. Araştırmacı Çin’in şimdilik sigara tüketiminin azaltılması gibi politikalarla kanserle mücadelede daha hızlı biçimde ilerleme kaydedebileceğine de dikkati çekiyor.

Çin, dünyanın en yüksek tütün tüketim oranlarından birine sahip. Ülkede her sene 2,5 milyon kişi kanserden ölüyor.


 

VOA 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.