1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSERDEN ÖLÜYORUZ
KANSERDEN ÖLÜYORUZ

KANSERDEN ÖLÜYORUZ

Kanserden ölüyoruz

A+A-

Alaniçi köyüne su getiren asbest boru hattının hem sağlıksız oluşu hem de sürekli patlak vermesi köylünün sabrını taşırdı. Alaniçi köyüne 1974’ten beridir asbestli borulardan su geldiğini belirten vatandaşlar, “Uzmanlar asbestin kansere yol açtığını defalarca açıklamasına rağmen halen bu borular değiştirilmedi. Kanser hastalığı köyümüzde çok arttı ve köyümüzün ölüm nedeni kanser oldu” diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
Ahmet İLKTAÇ

Alaniçililer, köylerine suyun ulaşmasını sağlayan ana boru hattının asbest malzemeden olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu durumdan şikayetçi oldu.

Köylerinde çok yoğun bir şekilde kanser vakaları görüldüğünü belirten köylüler, 1974’ten bu yana kullandıkları asbest boru hattının eskimesinden dolayı da sürekli patlaklar yaşandığını ve köye su gelmediğini belirtti.

Alaniçili vatandaşlar, “Uzmanlar asbestin kansere yol açtığını defalarca açıklamasına rağmen halen bu borular değiştirilmedi. Kanser hastalığı köyümüzde çok arttı ve köyümüzün ölüm nedeni kanser oldu” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak gazetemiz KIBRIS’a konuşan Alaniçi Muhtarı Cemal Yıldız, 1974 yılından bu yana köylerine gelen ana su hattının asbest malzemeden üretilmiş bir boru olduğunu söyledi.

Uzmanların asbest boruların kanserojen etki gösterdiğini defalarca altını çizerek belirttiğini anlatan Yıldız, Alaniçi köyünün halen asbest borudan gelen suyu kullandığını ve hatta bazı köylülerin bu boru hattından gelen suyu içtiğini dile getirdi.

Cemal Yıldız, Alaniçi köyü ile birlikte Akova köyünün de bu asbest boru hattından su aldığını dile getirdi.

Köylerinde kanser vakalarının oldukça yaygınlaştığını ifade eden Yıldız, kanserden hayatını kaybeden birçok köylülerinin de bulunduğunu söyledi.

Cemal Yıldız, 3 yıl önce asbest boru hattının yenilenmesi için müracaat yaptıklarını ve hattın yenilenmesi için proje çıkarıldığı ve maliyetin belirlendiğini kaydetti.

Gazimağusa Su İşleri Dairesi’nin öncelikli değiştirilmesi gereken su hattı olarak bu hattı belirlediğine değinen Yıldız, hattın çok eski olması nedeniyle de sürekli patladığını ve köylerinin günlerce susuz kaldığından yakındı.

Boru hattının asbest olması nedeniyle tamirinin de çok zor olduğunu ifade eden Cemal Yıldız, patlağın üzerine çimento dökülerek tamir edildiğini söyledi.

Cemal Yıldız, köylünün talebinin hattın bir an önce yenilenmesini ve sağlıklı malzemeden, dayanıklı bir boru hattı döşenmesini istediklerini açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.