1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KANSERE KARŞI “PEDAL” ÇEVİRECEKLER
KANSERE KARŞI “PEDAL” ÇEVİRECEKLER

KANSERE KARŞI “PEDAL” ÇEVİRECEKLER

BRT ekranlarına geri dönecek olan “Pedal” programı, kanser hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

A+A-

Büyükkonuk’ta 15 Mart Pazar günü yapılacak ilk bölüm çekimleriyle BRT ekranlarına geri dönecek olan “Pedal” programı, kanser hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

"Kansere Karşı Pedal Çevir" sloganıyla yapılacak bisiklet gezileri Kanser Hastaları Yardım Derneği ve Bisiklet Evi  Organizasyonuyla gerçekleştirilecek. Halka açık olacak olan Bisiklet sürüşleri “Pedal”  programında BRT aracılığıyla izleyiciyle buluşturulacak.

Programın tanıtımı bugün Büyük Han’da düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

TÜMERKAN

Basın toplantısında konuşan BRTK Müdürü Mete Tümerkan, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Bisiklet Evi ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza koymanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Tümerkan, “Kansere karşı pedal çevireceğiz. Kansere karşı bir savaş vereceğiz öte yandan gençlerin spor yapmasını teşvik edeceğiz. Bir diğer yandan ise ülkemizin güzel yerlerini ekranlarımıza taşımak suretiyle tanıtacağız. 3 bacaklı ve bizim için çok önemli bir proje” dedi.

Kansere karşı pedal çevirmeye Pazar günü Büyükonuk’ta başlanacağına işaret eden Tümerkan, programın yeniden gerçekleşmesinde katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu ve hayırlı olmasını diledi.

KOCAİSMAİL

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de “arzu ettiğimiz bir etkinliği hayata geçiriyorsunuz. Aylardır bekliyorduk bu bekleyişin sonunda bu güzellik ortaya çıktı” dedi.

Kocaismail, Kanser konusunda duyarlılık sağlayacağını ve bilinçlendirmeye büyük katkısı olacağını belirterek, kanser hastalarına yardım derneğine gösterilen ilgiden dolayı onur, hastalar adına da mutluluk duyduğunu ifade etti.

GÖKBÖRÜ

Bisiklet Evi Direktörü ve Pedal programının antrenörü Taçam Gökbörü de kanser hastalığının zorluğuna dikkat çekti.

Gökbörü “Kanser her aileye ateşi düşmüş büyük sıkıntılar yaratan tedavisinin zorlu, ekonomik ve psikolojik sıkıntılar yaratan toplumsal bir yaramız. Bu yaraya biraz parmak basabilmek bisiklet evi olarak bizim için önemli bir adımdır” dedi.

YILDIRIM

Programın yapımcısı ve Yönetmeni Cemal Yıldırım da Pedal’in halkla iç içe bir program olacağına işaret etti ve şu bilgileri verdi:

“Pedal Kanserle ilgili sosyal sorumluluğun yanı sıra ekibe katılacak kişiler için de ülkemizin güzelliklerinin de görülebileceği bir platform olacak. Katılmak isteyenler Bisiklet Evi ve sosyal medyadan oluşturulacak Pedal sayfasına başvurabilecek veya oradan verilecek e-mail ve telefonlardan da bize ulaşabilecekler. Program başladıktan sonra da program içerisinden gerekli duyurular yapılacak”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.