1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANSERE KARŞI "SIFIR KİMYASALLI BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ"
KANSERE KARŞI "SIFIR KİMYASALLI BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ"

KANSERE KARŞI "SIFIR KİMYASALLI BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ"

Burdur'da Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi kapsamında, "Sıfır Kimyasallı Bitkisel Üretim Projesi" hayata geçirildi.

A+A-

BURDUR'DA LİSİNİA DOĞA VE ANTİ KANSER PROJESİ KAPSAMINDA, "SIFIR KİMYASALLI BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ" HAYATA GEÇİRİLDİ

LİSİNİA DOĞA VE ANTİ KANSER PROJESİ SORUMLUSU VETERİNER HEKİM SARICA:  "BİZ BU PROJEYLE İNSANLARA KİMYASALSIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLER YETİŞTİRİLEBİLECEĞİNİ GÖSTERMEYİ HEDEFLEMİŞTİK. YETİŞTİRDİĞİMİZ ÜRÜNLERLE BUNU BAŞARDIĞIMIZA İNANIYORUZ"

Burdur'da Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi kapsamında, "Sıfır Kimyasallı Bitkisel Üretim Projesi" hayata geçirildi.

Karakent köyü yakınlarında hayata geçirilen Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi kapsamında 30 dekarlık alana kavun, karpuz, domates, patlıcan ve biber gibi ürünler ekilerek, hiçbir kimyasal kullanılmadan üretim yapıldı. Elde edilen ürünler proje alanını ziyaret edenlere sunularak, günümüzde de kimyasal kullanılmadan tarım yapılabileceğine dikkat çekildi.

Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, her geçen gün doğanın, suyun ve havanın kirletildiğini ve tüketildiğini söyledi.

Toprağın tarımsal üretim sırasında kimyasal kullanılarak kirletilmesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Sarıca, bu kirliliğin çeşitli hastalıklara yol açtığını vurguladı.

İnsanlara, kimyasal kullanmadan da tarımsal üretim yapılabileceğini göstermek istediklerini, bu nedenle "Sıfır Kimyasallı Bitkisel Üretim Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Sarıca, "Olmaz yapamazsınız denilen, sıfır kimyasallı bitkisel üretimi Lisinia Doğa alanında gerçekleştirdik. Zaten biz bu üretimlere uzak değiliz. 20-30 yıl önce ülkemizdeki üretimlerin büyük kısmı böyleydi. Lisinia Proje olarak uyguladığımız tek yöntem, dedelerden ninelerden kalma tohumlarla hayvan gübresi dışında hiçbir şey kullanmadan yapılan bitkisel üretimdir" dedi.

Sıfır kimyasalla yetişen eğri, sarı karpuzların, pembe domateslerin, bazen acı, bazen tatlı biberlerin ve çocukluğunun kokusu olan kavunların kendisine umut verdiğini kaydeden Sarıca, ürünlerin şekillerinin, renklerinin, büyüklüklerinin birbirini tutmadığını ama zaten sağlıklı üretimin de böyle olması gerektiğine dikkati çekti.

Sarıca, "Biz bu projeyle insanlara kimyasalsız sağlıklı ürünler yetiştirilebileceğini göstererek anlatmayı hedeflemiştik. Yetiştirdiğimiz ürünlerle bunu başardığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.