1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KANSERİ KONTROL ET VE ONUNLA YAŞA”
“KANSERİ KONTROL ET VE ONUNLA YAŞA”

“KANSERİ KONTROL ET VE ONUNLA YAŞA”

Etkinlikte, kanser hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek 12. Orkide Yürüyüşü’ne de katılım için çağrı da yapıldı;

A+A-

 

Telsim, “Ortaköy Sohbetleri” adı altında toplumu ilgilendiren konuların halka açık şekilde tartışılıp konuşulacağı sohbet etkinliği başlattı. Telsim’in Ortaköy’de bulunan genel merkezinde ayda bir düzenlenecek “Telsim Ortaköy Sohbetleri”nin ilk konusu “Modern Dünyada Kanseri Nasıl Yenebiliriz?” oldu.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, Imperial College Biyoloji Kürsüsü Başkanı ve Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Sağlık Bakanı Ahmet Gulle, Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve konuklar katıldı.

CAMGÖZ: “KANSERİ KONTROL ET VE ONUNLA YAŞA”

Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün “modern yaşam koşullarının getirdiği kaçınılmaz bir sorunu” olarak tanımladığı kanser konusu interaktif sohbet ortamında ele alındı. Camgöz konuşmasında, merkezi Londra’da bulunan Pro Cancer Research Fund’ın  çalışmalarından, meme kanserini durdurmayı hedefleyen yeni geliştirdikleri ilaçtan, Kıbrıs Araştırma Vakfı’nın çalışmalarından, Kıbrıs’taki kanser vakalarından ve 22 Şubat Pazar günü gerçekleşecek 12. Orkide Yürüyüşü’nden bahsetti.

Kanserin büyük bir sorun olduğunun altını çizen Camgöz, “Kanseri kontrol edip onunla yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi. Kanserle nasıl yaşanacağını öğrenmek gerektiğini belirten Camgöz, organik gıdalarla beslenmenin, egzersizin ve sosyal mutluluğunun önemine dikkati çekti. Camgöz, konuklardan gelen soruları da cevapladı.

Etkinlikte, kanser hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek 12. Orkide Yürüyüşü’ne de katılım için çağrı da yapıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.