1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. "Kansızlığın Tedavisi Az Pişmiş Et"
"Kansızlığın Tedavisi Az Pişmiş Et"

"Kansızlığın Tedavisi Az Pişmiş Et"

"Kansızlığın Tedavisi Az Pişmiş Et"

A+A-

 

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, kansızlığı tedavi etmek için az pişmiş et tüketmek gerektiğini belirterek, "Et B12 kaynağıdır, sinirlere çok iyi geliyor. Vücut ve beyin sağlığı için her türlü proteini etten sağlayabiliriz, doğru yenilen et bir şifa kaynağıdır" dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bayramında yapılan en büyük yanlışlardan birinin etin dinlendirilmeden tüketilmesi olduğunu belirterek, dinlendirilen etin içindeki bazı enzimlerin etkinliğinin ortaya çıktığını ifade etti.

ABD'de etlerin en az 20 gün özel nemli ortamlarda, belli bir sıcaklıkta bekletildiğinin altını çizen Usta, şunları kaydetti:

"Et çok pişirilmemeli. Et protein yapısındadır, proteinler belli bir ısıdan sonra bozulurlar, yapılarını kaybederler. O zaman siz boşu boşuna besin değeri olmayan bir maddeyi yemiş oluyorsunuz. Dolayısıyla eti mutlaka az pişireceğiz. İnsan vücudundaki protein de hiçbir zaman ısıyı sevmez. Az pişmiş et, kansızlığın tedavisidir. Kansızlığı tedavi etmek istiyorsanız az pişmiş et yiyeceksiniz. Az pişmiş etle hemoglobin dediğimiz oksijen taşıyan molekülü içinde bulunduran hazır kan ilacı almış oluyorsunuz. Vücut olduğu gibi onu kullanıyor. Bunların ölmesini istemiyorsak eti fazla pişirmeden yemeliyiz."

"ET NE KADAR SİYAHSA, O KADAR FAYDALIDIR"

Az pişmiş et yiyen kişinin vücuduna demir kazandırdığını belirten Usta, çok pişirilen etin kan yapıcı özelliğinin ortadan kalktığını vurguladı.

Prof. Dr. Usta, "Et B12 kaynağıdır, sinirlere çok iyi geliyor. Vücut ve beyin sağlığı için her türlü proteini etten sağlayabiliriz. Doğru yenilen et bir şifa kaynağıdır" dedi.

Usta, etin yanında salata tüketilmesini de önerdi.

Kesilen hayvanların sakatatlarının tüketilmesinin de sağlıklı olduğunu anlatan Usta, "Kemik iliği kullanılarak yapılan çorba şifa kaynağıdır. Et ne kadar siyahsa, o kadar faydalıdır. Sindirimi daha kolaydır. Hep tam kırmızı et arıyoruz ama siyahlaşan et dinlenmiştir" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.