KAOS!

KAOS!

Süre uzatılsın...

A+A-

Araç muayenede kaos

Kayıttan düşen araçların kayıt altına alınabilmesi için muayenelerinin sadece Lefkoşa’da yapılması sanayi girişini kilitledi.

Kayıttan düşen araçlar için hükümetin çıkardığı üç aylık kayıt yenileme (af) süresi 23 Ekim Perşembe günü sona eriyor. Sürenin bitimine birkaç gün kala araçlarını kayıt altına alabilmek için Lefkoşa Araç Muayene Şubesi’ne götüren vatandaşlar izdiham yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Dün sabah araç muayene şubesine giden yüzlerce araç, trafiği kilitledi. Göçmenköy sanayi girişi tıkandı. Vatandaşlar ise “Neden sadece Lefkoşa’da muayene yapılıyor” diyerek isyan etti.

Sadece Lefkoşa muayene yapar

Ülkenin diğer ilçelerinde var olan araç muayene şubelerinin Araç Kayıt Dairesi’nin otomasyon sistemine bağlı olmadığı için muayene gerçekleştiremedi. Sadece kayıttan düşen araçların geldiği Lefkoşa Araç Muayene İstasyonu’nda, normal muayene için gelen araçlar da birleşince uzun kuyruklar oluştu.

Süre uzatılsın

Yasal olarak tanınan üç aylık sürenini dolmasına sadece iki gün kala yaşanan bu izdiham, kayıtlarını kuyruklar yüzünden tazeleyemeyen vatandaşları endişelendirmeye başladı. Son günlerde yaşanan internet problemi ile Araç Kayıt Dairesi’nin bilgisayar sisteminin çökmesi ve arada yaşanan grev uygulamalarının zaman kaybettirdiğini düşünen vatandaşlar, hükümetten sürenin biraz daha uzatılmasını istedi.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum