1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'KAOS UYARISI!'
'KAOS UYARISI!'

'KAOS UYARISI!'

Denktaş: “DP bu kaosun içinden dimdik çıkacaktır"

A+A-

“Seçim Hükümeti isterlerse gelsinler konuşalım” diyen Serdar Denktaş, 13'üncü maaşları Aralık başında ödeyeceğini, ancak 2018 bütçesinin Temmuza sarkacağını söyledi...

Teoman Turan

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 

Seçimlerin 7 Ocak’ta yapılmasına ilişkin gelişmeleri Diyalog’a değerlendirirken, UBP ve CTP’nin kapalı kapılar ardında aldıkları bu kararın ülkeyi kaosa sürükleyeceğini söyledi. 

‘Hodri Meydan’ sonrasında Başbakan Özgürgün’e ancak 2 günde ulaşabildiğini belirten Denktaş, önceden hazırlıklı olduğu için 13’üncü maaşları Aralık başında ödeyeceğini, ancak genel seçimlerin ardından yerel seçimlerin geleceğini ve 2018 bütçesinin Temmuz ayında onaylanabileceğini ifade etti. 

Demokrat Parti Lideri dün, Balıkesir Örgütü’nü ziyareti sırasında, Diyalog Gazetesi’nin erken seçim öncesi, DP’nin hükümetten çekileceği yönündeki manşet haberini değerlendirdi. “Geçici hükümet isterlerse gelsinler konuşalım” diyen Denktaş, her iki partinin kapalı kapılar arkasında uzlaşı sağlayarak 7 Ocak’ı belirlediğini söyledi. 

Denktaş, “DP bu kaosun içinden dimdik çıkacaktır ve o gün geldiğinde iki partiyle görüşeceğiz” şeklinde konuştu.  

“Seçime yeni yasayla mı, yoksa eskisiyle mi girilecek?” şeklindeki bir soruya karşılık “Seçime eski yasayla girilecek, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yeni yasanın geçip uygulamaya girmesini bekleyebilir mi emin değilim” yanıtını veren Denktaş, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün tavırlarını sık sık eleştirdi. 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Diyalog muhabirinin sorularına verdiği yanıtlar şöyle: 

Soru: Arkadaşlarınız çekilmenizi istiyorlar. Ne düşünüyorsunuz? 

Yanıt: “Arkadaşlarla görüşemedik. Biz görevimize devam ediyoruz. Çünkü bir sorumluluğumuz var. Anayasa ne kadar veriyorsa bu sorumluluğu, o süreyi kullanacağız.  31 Ekim tarihi itibarıyla benim bütçeyi meclise sunmam gerekir. Sunacağım.  2018’e maalesef bütçesiz girilecek. 2018’e, bütçesiyle girildiğinde bütçenin hazırlanması,  Mart – Nisan’ı bulur. Haziran’da seçim olduğuna göre bu bütçe yine oylanmaz. Bu bütçe Haziran-Temmuz’da oylanır.  Temmuz’da uygulamaya girecek olan bir bütçenin sonuçları yıl sonuna doğru doğru bir veri vermez dolayısıyla, 2019 bütçesi de havada kalacaktır.  
Bu durumda gerçekten bizi kalkındıracak bir bütçe olmayacaktır kim isterse olsun hükümette.  Bütün bu gerçekler ortada dururken son derece sorumsuzca, hiç bunları düşünmeden ve hiç olmayacak bir şekilde seçim tarihini iktidar belirler.  

Soru: UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün neden hodri meydan dedi ? 

Yanıt: “Götürür meclise sunar ve der ki, ‘ ben bu tarihte seçime gideceğim.’ İlk defa iktidar muhalefete diyor ki seçim tarihini sen belirle.  O da devletin işleyişini bilmediği için 7 Ocak diye bir tarih attı ortaya yine aynı sorumsuzlukla. Dolayısıyla artık iki partinin elinde. Geçen sene aynı sorumsuzluğu yine yaptılar, biri Haziran biri Temmuz dedi. Hodri meydan çektiler . Çekiştiler,  yarışa girdiler ortaya 15 Nisan 2018 tarihini attık öneri olarak ikisi birden onun üzerine daldılar. 

İki gündür gerek UBP, gerek CTP ve gerek diğer partilerden insanlar aramaktalar. Aman ne olur bu olacak iş değil diye.  Cevabım da nettir bu kez araya girecek değilim, iki partinin oyları yeterlidir. Belli ki iki parti kapalı kapılar ardında bir uzlaşmaya varmıştır bu konuda.  Onun için tarihi sen belirle deyip tarih atılmıştır hemen ortaya.  

Uzlaşmanın neticesinde kendi oycuklarıyla ülkeyi bu kaosa sürükleyecekler. Biz DP olarak bu kaosun içerisinden sapa sağlam, dimdik  yine bu seçimlerden çıkacağız. O gün geldiğinde de bu iki parti ile görüşeceğiz.” 

Soru: Hodri meydan dedikten sonra Başbakan Özgürgün’le görüşmeniz oldu mu ? 

Yanıt: “İki gün sonra buldum kendisini. Bana gerekli  her yerle görüştüğünü ve bu seçimin yapılacağını söyledi. Ben de hayırlısı olsun dedim. Onun dışında bir görüşme olmadı.”      

Soru: Daha seçim  yasası geçmedi. Eski yasayla mı seçime gidilecek.  

Yanıt: “Büyük bir ihtimalle eski yasayla gidilecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yeni yasanın geçip bunun uygulamaya girmesini bekleyebilir mi, uygulamaya koyabilir mi ve bu sağlıklı bir sonuç verir mi emin değilim. Bütün millet oy kullansın ve bölgecilik kalksın. Belli ki ondan da çekinme var.  Dolayısıyla bir geri adım var her iki taraf da uzlaşıldı. 

Soru: Bu durumda bütçe görüşülmeyecek. Peki 13 maaşlar ödenebilecek mi ? 

Yanıt: “Zaten hazırlığımı yapmıştım. 13. Maaşları Aralık ayının başında ödeyeceğim."  

Soru: Barajı aşabilecek misiniz ? 

Yanıt: Barajı geçeceğiz. Sizin gazete ile bir başka gazetenin SMS’lerinde çekiliyoruz diye haberler var. Pazartesi meclisi topluyoruz. Ama adaylık sürecinin nasıl  yürüyeceğine karar almak için. Adayların saptanması için. Siyasal partiler yasasının emirleri var onun bilgilendirmesini yapmak için. Dolayısıyla seçime hazırlanmak için.  

Şimdi derler ya herkes seçime hazırdır, kimin seçime en fazla hazır olduğunu pazartesinden itibaren görecekler.  

Soru: Çekilirseniz CTP ile UBP mi devam eder. Yoksa geçici hükümet olarak siz mi devam edeceksiniz 

Yanıt: Çekilmemi gerektirecek bir karar yok.Çekileceksem de başka bir hükümet isterler, geçici bir hükümet isterler onu de gelsinler söylesinler de konuşalım. Çekilsinler versinler başkasına. 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.