1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPALI BÖLGE MARAŞ ÖNERİSİ YAZILI SUNULACAK
KAPALI BÖLGE MARAŞ ÖNERİSİ YAZILI SUNULACAK

KAPALI BÖLGE MARAŞ ÖNERİSİ YAZILI SUNULACAK

Kıbrıs Rum tarafının, bir süredir AB’nin gündemine getirdiği, kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisini, bütünlüklü bir şekilde ve yazılı halde sunmak için çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

A+A-

Politis gazetesi, “Maraş da Masaya Konuyor – Lefkoşa AB’ye Ayrıntılı Öneri Sunacak” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, Kıbrıs Rum tarafının bir süre önce gündeme getirdiği iddia edilen kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisinin Kıbrıs Rum tarafınca yazılı olarak hazırlanmakta olduğunu iddia etti.

Gazete, Kıbrıs Rum tarafının “Maraş’ın iadesi, Türkiye’nin Ankara Protokolünü uygulaması ve pek çok unsuru” içeren yazılı önerisinin hazırlıklarının ileri aşamada olduğu ve Rum tarafının söz konusu öneriyi AB’ye sunmak için uygun zamanı beklediğini belirtti.

Türkiye’nin 22 numaralı müzakere başlığı olan “Bölgesel Politikalar” başlığının açılmasının dört ay ertelenmesi kararının Kıbrıs Rum tarafının önerisi için gerekli kulis faaliyetlerinin yapılması adına Güney Kıbrıs’a zaman kazandırdığını vurgulayan gazete, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in dünkü AB Genel İşler Konseyi’nde yaptığı konuşmaya da yer verdi.

Kasulidis, “AB’nin Türkiye’ye ilişkin konulara daha etkin müdahalesi konusu gündeme geldiği sırada” yaptığı konuşmasında, bu durumun Güney Kıbrıs’ın 2012 yılının ikinci altı aylık dönemindeki dönem başkanlığında, Türkiye’nin isteğiyle kesildiğini savundu.

Kasuldis, “Kıbrıs Rum tarafının hali hazırda sunduğu, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi önerisinin bu çabaya net katkı koyacağını ve bu konuyu kapsayan başlıklarda doğrudan ilerleme sağlanmasına imkan tanıyacağını” ileri sürdü.

ANASTASİADİS AB BÜYÜKELÇİLERİ’NE “BİLGİ VERDİ”

Öte yandan Fileleftheros, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün İrlanda’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi’nin, ülkesinin AB dönem başkanlığının sona erecek olması sebebiyle Anastasiadis ve Güney Kıbrıs’ta görev yapan diğer AB büyükelçileri onuruna verdiği yemeğe katıldığını ve burada Kıbrıs sorunu ile ekonomi konularında büyükelçilere “bilgi verdiğini” yazdı.

Elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde gazete, Anastasiadis’in konuşmasında, Kıbrıs Rum tarafının kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisine geniş şekilde değindiğini ve “Türkiye’nin çözüm niyeti taşıdığına dair güçlü bir mesaj vermesi gerektiğini” söylediğini yazdı.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.