1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPALI KAPILAR ARKASINDA GİZLİ ANLAŞMALAR YAPAR GİBİ ...
KAPALI KAPILAR ARKASINDA GİZLİ ANLAŞMALAR YAPAR GİBİ ...

KAPALI KAPILAR ARKASINDA GİZLİ ANLAŞMALAR YAPAR GİBİ ...

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkı beni müzakereleri devam ettirme maksadı ile seçmiş olsa da;

A+A-

EROĞLU: “KAPALI KAPILAR ARKASINDA GİZLİ ANLAŞMALAR YAPAR GİBİ BİR DURUMDA OLMAYACAĞIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkı beni müzakereleri devam ettirme maksadı ile seçmiş olsa da, kendi haklarını da savunarak ve kazanarak bir anlaşmaya varmamız için seçmiştir.  Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir. Kapalı kapılar arkasında gizli anlaşmalar yapar gibi bir durumda olmayacağım. Gelen konuları ve al-verleri zaman zaman sizlerle, halkımızla paylaşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi mensubu Belediye Başkanları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, bu müzakerelerin daha zor ve tartışmalı geçeceğini, ama nihai amacın halkın huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir anlaşmaya varmak olduğunu belirtti.  

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs müzakereleri konusundaki gelişmeleri belediye başkanları ile de paylaşacaklarını, gelişmelerin istişare içinde değerlendirileceğini kaydetti.

“Karşılıklı al-verler ile bir anlaşmaya varabilirsek, müzakere masasında anlaşabilirsek, referanduma gideceğiz,” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu halkın bütün kesimlerinin kendisini bir çözüme varabilmek için teşvik ettiklerini ve desteklediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Eroğlu şunları kaydetti:

 “Kıbrıs Türk halkı beni müzakereleri devam ettirme maksadı ile seçmiş olsa da kendi haklarını da savunarak ve kazanarak bir anlaşmaya varmamız için seçmiştir.  Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir…  Kapalı kapılar arkasında gizli anlaşmalar yapar gibi bir durumda olmayacağım. Gelen konuları ve al-verleri zaman zaman sizlerle, halkımızla paylaşacağız”.

Belediyelerin sorunlarına da değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, yasal düzenlemelerin süratle yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, önümüzdeki belediye seçimlerinin ülke menfaatleri için temiz ve sıkıntısız olmasını diledi.   

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu desteklediklerini belirtti.

Yerel yönetimlerde yaşanan sıkıntılara değinen Özçınar, hükümetin sorunlara çözüm için çaba ortaya koymadığını vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.