1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPALI MARAŞ’IN AÇILMASINI İSTİYORLAR
KAPALI MARAŞ’IN AÇILMASINI İSTİYORLAR

KAPALI MARAŞ’IN AÇILMASINI İSTİYORLAR

Gazimağusa Kaleiçi esnafı işlerinin çok kötü duruma geldiğinden yakındı

A+A-

Gazimağusa Kaleiçi esnafı süregelen zaman içerisinde yanlış devlet politikaları nedeniyle işlerinin çok bozulduğunu öne sürdü.
   Yerli halkın alım gücünün hiç kalmadığını belirten Kaleiçi esnafı, tek geçim kaynaklarının Londra’dan tatile gelen vatandaşlar ve Güney’den kırmızı otobüslerle gelen turistler olduğuna dikkat çekti.
   Kapalı Maraş’ın yeniden yerleşime açılması durumunda büyük bir turizm patlaması olacağını ifade eden esnaf, böylece Kaleiçi esnafının işlerinde düzeleceğini dile getirdi.
   Yeni oluşan koalisyon hükümetinden halka daha fazla ilgi göstermesini talep eden esnaf, geçici hükümet kadar şeffaf olmasını diledi.

Esnaf ne dedi... Esnaf ne dedi… Esnaf ne dedi…

Kasım Uluçaylı
   “Ben el işi ürünleri sattığım için Londralılar tarafından ilgi görüyorum. Ülkede birçok zorun vardır. Sorunlarımızın çözümü için, devlet büyüklerinin esnafa ilgisinin artması gerekmektedir. Kapalı Maraş’ın yeniden yerleşime açılmasının ekonomiye büyük getirisi olacaktır. Turistlerin Suriçi’ni daha fazla ziyaret etmesine neden olacaktır. Yeni dönemde beklentim meclisin iş bulma kurumu olarak çalışmayı bırakıp halkın esas sorunlarını çözmesidir. Okullar açılıyor. Eğitimde eksiklerin giderilmesi gereklidir.”

Hüseyin Akterzi
   “Yaz sezonunda olmamız nedeniyle Londra’dan gelenler, Londra’ya döneceklerinde hediye vermek için bizden alışveriş yapıyorlar ama bu insanların da sayılarında azalma vardır. Güney’den kırmızı otobüslerle gelen Rus, İtalyan, Alman ve İngiliz turistler çarşıdan alışveriş yapıyorlar ve günlüğümüzü çıkarmamıza yardımcı oluyorlar. Devletin politikaları nedeniyle halkın alım gücü azaldı. Kapalı Maraş’ın açılması durumunda daha fazla turist ülkemize geleceği için büyük bir ekonomik kazanç sağlayacağız. Umarım yeni hükümet Sibel Siber hükümetinin gösterdiği şeffaflığı gösterebilir ve insanların azalan umutları tamamen tükenmez.”

Mehmet Başarır
   “İşlerimiz mevsimine göre idare eder durumdadır. Çok kötü diyemiyorum. İndirime girdiğimiz için işlerimde artış oldu. Turistler ve özellikle Rum tarafından gelenler de iyi alışveriş yapıyorlar. Mağusa Otelleri’nden gelen turistler çarşıdan alışveriş yapmıyorlar. Kapalı Maraş’ın açılması durumunda Kaleiçi’nin çok canlanacağına inanırım. Bu kadar zamandır açılmamasının hata olduğunu düşünüyorum. Yeni hükümet turizme teşvik yapsın, esnafla ilgilensin.”

Osman Koçak
   “Kaleiçi’nde artık işlerin ne tadı vardır ne de tuzu. Hiçbir yerli Kaleiçi’ne gelip alışveriş yapmıyor. Yerliler başka yerlerden alışveriş yapıyorlar. Kapalı Maraş’ın BM gözetiminde açılmasını savunuyorum. Bundan her iki halk da yararlansın. Maraş’ın açılması halinde Suriçi’nde de işler güzelleşir. Yeni hükümet halka yeniden güven aşılamalıdır. Halkın rahatça para harcayacak güvene kavuşturulması gereklidir.”

Altan Harmani
   “Kaleiçi’nde yaprak kımıldamıyor. Kaleiçi esnafının durumu çok kötü hale geldi. Ülkede ekonomi yok ki krizi olsun. Maraş’ın açılmasının işleri artıracağına inanıyorum. Maraş kiminse ona versinler. Maraş bizim değildi ki! Yeni hükümetin adaya çözümle birlikte barış getirmesini istiyorum. En büyük hedefin çözüm olmasını istiyorum. Bir de Allah bizi eski tip politikacıların elinden kurtarsın. Sistem aynı kalacaksa hiçbir şey değişmez.” 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.