1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPISIZ'IN AVUKATINDAN İTİRAZ
KAPISIZ'IN AVUKATINDAN İTİRAZ

KAPISIZ'IN AVUKATINDAN İTİRAZ

Zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmaları talebi...

A+A-

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta içerisinde 15 gram uyuşturucu alış verişi iddiası ile tutuklanan zanlılar Fuat Rezvan, Özdil Ayken ve Oman Kapısız dün ek tutukluluk maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 20 Ağustos 2015 tarihinde alınan bir ihbar ile Fuat Rezvan ile Özdil Ayken’in içerisinde bulunduğu araçta 15 gram uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Yapılan soruşturmada zanlıların konu uyuşturucu maddeyi zanlı 3 Osman Kapısız’dan aldıklarını belirlediklerini aktaran Özdesoy, zanlıların 21 Ağustos 2015 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

Kapısız’ın avukatı itiraz etti

Bu süre zarfında uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarına, uyuşturucu maddenin içerisinde bulunduğu poşetlerin ise parmak izi incelemesine gönderildiğini belirten Özdesoy, sonuçların henüz kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceklerini söyleyen Özdesoy, zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 3 günle sınırlandırdı.

Zanlı 1 Fuat Rezvan ile Zanlı 2 Özdil Ayken’in avukatı Batur Sağlamer tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlı 3 Osman Kapısız’ın avukatı Ahmet Demirel müvekkili hakkında verilmiş bir ifade olmadığını ve mesele ile bir alakasının olmadığını iddia ederek talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların  soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.