1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KAPIYA KİLİT VURMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”
“KAPIYA KİLİT VURMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

“KAPIYA KİLİT VURMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Yüzde 29’a varan elektrik zammının ardından peş peşe akaryakıt ve tüp gazın da zamlanması sanayi bölgesi esnafını çıldırttı

A+A-

Hükümetin son 1 ayda önce elektriğe % 29’luk zammın ardından önceki gün art arda akaryakıt ve  tüp gaza yapmış olduğu zam ile vatandaşı iyice çıkmaza sürükledi. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, bütçesini sarsan zamların geri çekilmesini istedi.

Asgari ücret yerinde sayarken zor günler yaşayan dar gelirli vatandaş, “Ülkeyi yönetemedikleri yetmediği gibi ellerinden gelen sadece vatandaşı sömürmek ve acımasızca zam yapmak” diyerek tepkisini ortaya koyarken, hükümeti de “seçim sandıkları yeniden kurulacak” diyerek uyardı.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi esnafı da son 1 ayda yapılan zamlardan huzursuz. Üretimin kalbinin attığı yer olan Sanayi Bölgesindeki birçok işletmeci, “Biz hükümet gibi her gün zam yapamayacağımıza göre bize düşen bu saatten sonra kapılarımıza kilit vurmak. Hükümet bir an önce vatandaşın üzerinden elini çeksin” diyerek feryat etti.

Fedlan Kılıçaslan
“Bu ülke kendi üretemiyor yetmiyormuş gibi devamlı dış ülkelere onların gücüne muhtaç bunu herkes biliyor. Zamların yapılmasını anlayabiliyorum sonuçta kullanılan elektrik kendi üretimimiz değil. Ama haksız yere yapılan zamlar vatandaşı yıprattı.”

Bünyamin Pakalın
“Hükümet her gün zam yapıyor ama patron bize yapmıyor. Ben bu hükümet için ne söylesem çok azdır hatta boştur, Çocuklarımıza evimize gece gündüz çalıştığımız halde bakamaz noktaya geldik. Taş devrine döndürmeye niyetleri varsa bizi söylesinler biz zaten artık eski çağlara göre yaşar olduk her şeyden kısıyoruz belki biraz artırır düzeliriz diye ama hükümet buna izin vermiyor. Ben artık baştakilere ne dua nede beddua ediyorum onları Allah’a havale ediyorum.” 

Mahmut Sönmez
“Elektrik olsun akaryakıt ve gaz olsun tüm bunlara zam yapılıyor da maaşlar sabit, asgari ücret yerinde sayıyor. Biz vatandaşları son 1 ayda yaptıkları zamlarla büyük bir çıkmaza sokup bizi mağdur ettiler. Başta bulunan CTP hükümetinin eski hükümete göre, daha halkçı bir hükümet beklerken biz gidenleri arar olduk. Zorlanıyoruz nefesimizi tıkadılar artık KKTC’de yaşanacak bir durum bırakmıyorlar giderek.”

Osman Yorucu
“Aslında bu zamlar bize çok az başa gelen hükümetin zamlarla yapmış olduğu icraatlar memnuniyet verici. Bana göre halk bu zamların iki katını hak ediyor, elektrik gazzığı yetmedi birde akaryakıt ve tüp gaz gazzığı geldi. Benim evim Girne’de ama ne yazık artık başa çıkamadığım için haftanın 3 günü annemde kalmak zorundayım. Bu halk sokaklara dökülmek için üretici, işveren yollara dökülmek için neyi bekliyor? KKTC susma sustukça sıra sana gelecek.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.