1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPKAÇ DAVASI SÜRÜYOR
KAPKAÇ DAVASI SÜRÜYOR

KAPKAÇ DAVASI SÜRÜYOR

Kapkaç davası sürüyor

A+A-

 

Mağusa’da evinin önünde Mustafa Tat’ın elindeki para yüklü çantayı alarak kaçan İran uyruklu zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar.

Mağusa’da evinin önünde Mustafa Tat’ın elindeki para yüklü çantayı alarak kaçan İran uyruklu zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. Görülen duruşma sonrasında “Kişi üzerinden sirkat” suçlamasıyla zanlıların tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

Mağusa’da işinden evine dönen dövizci Mustafa Tat’ın aracından indiği sırada yanına ZMU 305 plakalı kiralık araç ile gelerek Tat’ın elindeki dizüstü bilgisayar çantası ile içerisinde muhafaza edilen 9 bin Euro, 2 bin Stg., 2 bin Dolar ve 173 bin 500 TL nakit parayı çalan İran uyruklu zanlı Moharram Esmaeilzadeh ve Behrouz Morgajer İremloo almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kişi üzerinden sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

PARMAK İZİ SONUÇLARI BEKLENİYOR

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlı Moharram Esmaeilzadeh ve Behrouz Morgajer İremloo’nun 11 Eylül tarihinde Hüseyin Durmuş Sokak içerisinde Mustafa Tat’ın evinin garaj kısmında aracından inmek üzereyken Tat’ın elindeki çantayı ve içerisinde muhafa edilen yaklaşık 200 bin TL ile tespit edilemeyen miktarda boş çek yapraklarını sirkat ederek ZMU 305 plakalı araç ile kaçtıklarını açıkladı. Zanlıların olay esnasında kullandığı ZMU 305 plakalı aracın Balıkesir köyünde bulunduğunu belirten Derman, zanlıların ise 14 Eylül tarihinde Girne’de ZLR 563 plakalı araç ile seyir halindeyken tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı.

Araçta ve zanlıların üzerinde yapılan aramada 2 ayrı zarf çerisinde 6 bin 700 Dolar, 3 bin 510 Euro ve 160 TL bulunduğunu belirten Derman, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi. Zanlı İremloo’nun tarifi ve gösterimi üzerine Balıkesir köyünde arama yapıldığını söyleyen Derman, boş arazi içerisinde toprağa gömülü halde çanta ile çanta içerisinde muhafaza edilen 128 bin 115 TL, 1890 Euro, 4 bin 800 Dolar ve 2 bin 700 Stg. bulunduğunu açıkladı. Derman, ZLR 563 plakalı araçta iki ayrı zarf içerisinde bulunan 1600 Dolar ile 1400 Euro’nun parmak izi incelemesi için PGM Parmak İzi Şubesine gönderildiğini ve sonuçların henüz gelmediğini belirterek, alınması gereken ifadelerin bulunduğunu ve aranan emarelerin olduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Derman, zanlıların 4’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

4 GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Moharram Esmaeilzadeh ve Behrouz Morgajer İremloo’nun tahkikat maksatları bakımından 4’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.