1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPLUMBAĞA KORUMA MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR
KAPLUMBAĞA KORUMA MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR

KAPLUMBAĞA KORUMA MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR

Deniz kaplumbağalarını koruma ve kurtarma çalışmalarına hizmet edecek ahşaptan bir merkezin inşası için,

A+A-

Erenköy Dipkarpaz arasında Deniz kaplumbağalarını koruma ve kurtarma çalışmalarına hizmet edecek ahşaptan bir merkezin inşası için Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında protokol imzalandı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Deniz Kaplumbağaları Koruma ve Kurtarma Merkezi olarak hizmet edecek olan binanın yapımı için protokole Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca imza koydu.

Bakan Hamit Bakırcı bakanlıkta yer alan imza töreninde yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e özellikle çevre konusunda topluma verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti ve sivil toplumun desteği olmadan çevre konusunda başarı yakalayabilmenin mümkün olamadığını söyledi.

Merkezin eksikliğinin sürekli olarak hissedildiğini kaydeden Bakırcı, deniz kaplumbağalarıyla ilgili hadiselerde Gazimağusa'dan ekip çıkarmak zorunda kaldıklarını, kurulacak merkezin bu anlamda büyük çözüm üreteceğini ifade etti.

Bakırcı, proje sayesinde kaplumbağaların korunması ve rehabilitesi için büyük bir adım atıldığını belirtti ve bu gibi girişimlerin emsal teşkil etmesini diledi.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise çevre sorunlarına çözüm üretmenin kurum açısından en önemli odaklarından biri olduğunu söyledi.

Koruma altına alınan 7 kaplumbağa türünden Akdeniz sahillerini kullanan Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağaların koruma çalışmalarına yardımcı olmayı misyon edindiklerini ifade eden Karatmaca, merkezin deniz kaplumbağalarının üremeleriyle ilgili bilimsel çalışmalar yanında yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisine hizmet edeceğini kaydetti.

KUSETOĞULLARI

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları, TAK’a yaptığı açıklamada protokolde ahşaptan bir merkezin inşası için 40 bin TL katkı öngörüldüğünü ifade etti. Protokolde sadece binanın yapımının yer aldığını donanımın bulunmadığını belirten Kusetoğulları ancak protokolün tam teşekkülü bir merkeze sahip olma yolunda bir ilk adım olduğunu da kaydetti.

Bakanlıkta düzenlenen imza töreninde Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri de hazır bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.