1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPSAMLI PAKET ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRIR
KAPSAMLI PAKET ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRIR

KAPSAMLI PAKET ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRIR

Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Atina’da, Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamada, müzakerelerde tüm konuların aynı anda bir paket içerisinde ele alınmasının barışı kolaylaştıracağını söyledi.

A+A-

KONULARIN TEK TEK MÜZAKERE EDİLMESİ, SÜREYİ UZATIR...

AB Dönem Başkanı Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Kıbrıs’la ilgili başlatılan yeni süreci memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini belirtti. Mevlüt Çavuşoğlu, “Hepimizin tercihi, ayrıca BM’nin de tercihi kapsamlı bir paket içerisinde tüm konuların müzakere edilip bir çözüme ulaştırılmasıdır. Böyle tek tek ayrı müzakere edilmesi ne kadar uzun sürer bilinmez. Tüm konular aynı anda bir paket içerisinde görüşülürse çözüme daha çabuk ulaşılır ve bu daha gerçekçi bir yaklaşım olur” diye konuştu.

Türkiye Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta iki toplum arasındaki müzakerelerde tüm konuların aynı anda bir paket içerisinde ele alınmasının çözümü kolaylaştıracağını söyledi. Çavuşoğlu bunun Birleşmiş Milletler’in (BM) de tercihi olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecine ilişkin, "Fasılların açılması konusunda umutlarımızın karşılanmayacağını görüyoruz ama bu, sadece Yunanistan'a bağlı değil. Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde AB'nin de bu konuda doğrusu çok hevesli olmadığını söylemek lazım" dedi.

AB Dönem Başkanı Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Çavuşoğlu, Atina'daki Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Atina'da geçekleştirdiği ikili temaslarını değerlendiren Çavuşoğlu, Yunan yetkililerle Türk-Yunan ilişkileri ile Kıbrıs konusunu ve Türkiye'nin AB sürecini konuştuğunu belirterek, “Yunanistan'ın, Türkiye'nin AB üyeliğine desteği zor zamanlarda bile gerçekten devam etmiştir. Belki çok somut şeyler olmamıştır ancak bu sözlü destek, psikolojik destek bile önemlidir” dedi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'in Türkiye'nin AB üyeliğine verdikleri desteği bir kez daha teyit ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, ancak, yeni fasılların açılması konusunda umutlu olmadığını söyledi.

“Kıbrıs konusu”
Görüşmelerde Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Kıbrıs'la ilgili başlatılan yeni süreci memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini belirtti.

Kıbrıs'ta iki toplum arasındaki müzakerelerde tüm konuların aynı anda bir paket içerisinde ele alınmasının çözümü kolaylaştıracağını ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Hepimizin tercihi ayrıca BM'nin de tercihi, kapsamlı bir paket içerisinde tüm konuların müzakere edilip bir çözüme ulaştırılması. Böyle tek tek ayrı müzakere edilmesi ne kadar uzun sürer, bilinmez. Tüm konular aynı anda bir paket içerisinde görüşülürse çözüme daha çabuk ulaşılır ve bu daha gerçekçi bir yaklaşım olur.”

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.