1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPTAN:“CUMA GÜNÜNE KADAR BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE HER TÜRLÜ EYLEME BAŞVURACAĞIZ”
KAPTAN:“CUMA GÜNÜNE KADAR BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE HER TÜRLÜ EYLEME BAŞVURACAĞIZ”

KAPTAN:“CUMA GÜNÜNE KADAR BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE HER TÜRLÜ EYLEME BAŞVURACAĞIZ”

HÜKÜMETİN MAHKEMELERDE TEBLİĞ VE İCRA İŞLEMLERİNİ DURDURDUĞUNU İDDİA ETTİ

A+A-

KAPTAN: “CUMA GÜNÜNE KADAR BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE MAHKEMELERDE ÖRGÜTLÜ VE YETKİLİ SENDİKA OLARAK HER TÜRLÜ EYLEME BAŞVURACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti’nin mahkemelerdeki işleyişi bilinçli olarak engellediğini iddia ederek, sorunların cuma güne kadar çözülmemesi halinde mahkemelerde örgütlü ve yetkili sendika olarak her türlü eyleme başvuracaklarını açıkladı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, bugün yaptığı yazılı açıklamada, tebliğ ve icra işlemlerinin adaletin tecelli etmesinde önemli yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Tebliğ ve icra işlemleri UBP hükümetinin vurdum duymaz tavırları nedeniyle 2 Mayıs Perşembe itibariyle yüzde 80 oranında durmuştur” diye konuştu. 

Kaptan, Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği’nin 1990 model Hindistan yapımı Tata marka araçların değişmesi yönündeki araç talebine 3 yıldır olumlu cevap verilmediğini ileri sürerek, UBP Hükümeti’nin mahkemelerin işleyişini bilinçli olarak engellediğini iddia etti.

Ahmet Kaptan, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne ait 5 arabanın araç muayenesinden geçemediğini ileri sürerek, “Bu sebepten ötürü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde tebliğ ve icra işlemleri yüzde 80 oranında durdu” dedi.
 
Kaptan açıklamasında şu iddialara yer verdi:

“Kendi makam araçlarını yenilemeye kaynak bulan UBP Hükümeti ve Maliye Bakanlığı mahkemenin talebine yıllardır olumlu cevap vermiyor, tebliğ ve icra işlemlerini durduruyor. Mahkemelerde adalet arayan binlerce insan bugün itibarıyla mağdur edilmektedir.”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın bugün Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) 8 araç bağışladığını anımsatan Ahmet Kaptan, “Yüksek Mahkeme’nin araç talebi Maliye Bakanlığı tarafından ‘kaynak yoktur’ denilerek bir günde reddedildi. Bu kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

KTAMS’ın mahkemelerde örgütlü ve yetkili sendika olduğunu anımsatan Ahmet Kaptan şunları ekledi:

“Cuma gününe kadar mahkemelerimizde yaşanan bu sorunlar çözülmezse her türlü eyleme başvuracağımız. Mahkemelerin işleyişinde yaşanacak sorunlardan sorumlu olmadığımızı kamuoyuna duyururuz.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.