1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARA DUMANLAR PANİĞE NEDEN OLDU
KARA DUMANLAR PANİĞE NEDEN OLDU

KARA DUMANLAR PANİĞE NEDEN OLDU

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, yer altına döşenecek su boruları kaynak makinesiyle kesilmeye çalışılırken içlerindeki katranlar alev aldı

A+A-

Ali CANSU

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Su İşleri Dairesi’nin bahçesinde dün yangın çıktı. Yer altına döşenecek su boruları kaynak makinesiyle kesilmeye çalışırken içerisindeki katranlar alev aldı. Sanayi bölgesinden kara dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Bölgedeki işyerinde çalışan işçiler de kara dumanları görünce “yangın var” korkusuyla dışarıya koştu.

Olay yerine itfaiye ekibi çağırmaya gerek duymayan Su İşleri Dairesi’nin bahçesinde çalışan işçiler ise alev alan boruları kendi yöntemleriyle söndürmeye çalıştı.

İlk önce boruları kepçe yardımı ile birbirinden ayıran işçiler, ardından yine kepçe ile boruların üzerine toprak dökerek yangını söndürmeye çalıştı.

“Hem çevreye hem insan sağlığına tehlikeli bir durum”

O esnada bölgeden geçen vatandaşlar, kapkara dumanları görünce hemen itfaiyenin aranması gerektiğini ifade etti.

Kara dumanların hem insan sağlığı hem de çevre kirliliği açısından zararlı olduğunu ifade eden vatandaşlar, “İtfaiye çağrılıp yangın söndürülmeli ve kara dumanlardan çıkan pis kokunun doğaya zarar vermemesi gerekirdi. Ancak, bu yapılmadı. Bir devlet dairesinde yaşanan yangın olayına itfaiyenin çağrılmayarak, ilkel bir şekilde söndürülmeye çalışılmasını endişe ile karşılıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.