1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARA DUMANLAR PANİK YARATTI!
KARA DUMANLAR PANİK YARATTI!

KARA DUMANLAR PANİK YARATTI!

Çöp ve moloz yığınlarının döküldüğü alanda çıkan yangın, güçlükle söndürüldü.

A+A-

Alayköy’de hipodrom arkasında çöp ve moloz yığınlarının döküldüğü yaklaşık 2 dönümlük alanda farklı noktalarda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, üç saatlik uğraşmanın ardından söndürüldü. 

Başta Alayköy, Gönyeli ve Lefkoşa’nın bir bölümünü saran kara dumanlar nedeniyle nefes almak bile zorlaştı. Kara dumanlar, bölgede panik yaşanmasına da neden oldu.

Yangın, dün akşam saat 20.35’te Alayköy’de hipodrom arkasında bulunan arazide çıktı. Çevredeki vatandaşların alevleri görerek durumu bildirmesi üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, çöplük alanına giderek alevlere müdahale etti. Kısa sürede büyüyen alevler, bir anda alanı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri basınçlı suyla söndürdü.

Vatandaşlar, bölgenin Alayköy Belediyesi tarafından illegal çöplük alanı haline getirildiğini ve ateşe verenin de belediye çalışanları olduğunu iddia ederek, tepki gösterdi. Bölgeye yayılan dumanların çevre felaketine neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.

Vatandaşlar, ayrıca çöp ve moloz yığınlarının döküldüğü arazinin hemen yakınında biçilmeyi beklenen ekinlerin bulunduğunu ve yangının sıçraması halinde büyük zararların meydana gelebileceğini dile getirdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.