1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARA PARA MI AKLANDI?
KARA PARA MI AKLANDI?

KARA PARA MI AKLANDI?

2 kişi tutuklandı!

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Kara para aklayanların peşine düşen PGM’ye bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, kara para aklayanların yanı sıra hesaplarını kullandıran kişilerin de peşine düştü. Ziraat Bankası Mağusa Şubesi’nde hesabı bulunan ve yurt dışından hesabına herhangi bir suçtan temin edildiğine ve kara para olduğuna inanılan 108 bin TL aktarılan Erhan Gül ile Gül’ün hesabını kullandırdığı ileri sürülen Kemal Köse, polis tarafından tutuklandı. Olay ise zanlı Erhan Gül’ün polise bilgi vermesiyle ortaya çıktı. 15 yıla kadar hapislik cezası öngörülen “Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Erhan Gül tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanırken, zanlı Kemal Köse aleyhine ise 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

1500 TL’ye anlaştılar

Meselenin tahkikat memuru Bilger Koral, zanlı Erhan Gül ile Kemal Köse’nin 4 Temmuz tarihinde Ziraat Bankası Mağusa Şubesi’nde meydana gelen “Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma” suçuna methaldar olduklarını söyledi. Zanlı Erhan Gül’ün, zanlı Kemal Köse ile tanıştığını ve zanlı Köse’nin, zanlı Gül’e “Hesabını kullanalım. Bunun karşılığında sana istediğin gibi 1500 TL vereyim” diyerek teklifte bulunup hesabını kullanması için ikna ettiğini belirten Koral, zanlı Gül’ün hesabına yurt dışından belli aralıklarla 10 farklı kişiden toplam 108 bin TL para aktarıldığını açıkladı. Koral, daha sonra zanlı Gül’ün, polise bu konu hakkında bilgi verdiğini ve olayın meydana çıkmasını sağladığını belirtti. 

 

Parayı çekerken tutuklandılar

Polis Memuru Bilger Koral, zanlı Kemal Köse ile zanlı Erhan Gül’ün 4 Temmuz tarihinde konu parayı Ziraat Bankası’ndan çektikleri zaman polis tarafından tutuklandıklarını açıkladı. Bankadan edinilen bilgiye göre yurt dışından toplam 10 farklı kişiden konu paranın geldiğinin tespit edildiğini belirten Koral, bununla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi. Koral, zanlı Köse’nin mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde zanlı Gül’ün hesabının kullandırılmasını 2 kişinin aracılığıyla yaptığını beyan ettiğini belirterek, konu kişilerin arandığını ve haklarında tutuklama emrinin çıktığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden Koral, zanlı Gül’ün tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığı gerekçesiyle uygun bir teminata bağlanmasını talep ederken, zanlı Köse’nin ise 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı Gül serbest, zanlı Köse tutuklu

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Erhan Gül’ün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, şahsen 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Asafoğulları, zanlı Kemal Köse’nin ise 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.